NK Opatija: Izvještaji s utakmica mlađih uzrasta…

nk_opatija_velebit_kup_hrvatske_sm…dok su pioniri igrali u Hreljinu, u Opatiji smo gledali jednu i pol (niti toliko u stvari) utakmicu…
…također, startala je Zimska Liga morčića…

Opatija – Mlađi i stariji pioniri gostovali su na Lonji u Hreljinu i ostvarili minimalne, ali zaslužene pobjede. Paralelno, u isto vrijeme dok su pioniri igrali u Hreljinu, u Opatiji smo gledali jednu i pol (niti toliko u stvari) utakmicu. Naime, u 12, kolu 2 HNL Zapad, domaći (kadeti i juniori) ugostili su dečke iz Crikvenice, a kako su utakmice završile pročitajte u nastavku.
Zimsku Ligu morčića ću samo spomenuti, jer je to ipak jedna neformalna i ad hoc liga: Mlađi morčići su u prvom kolu, u dvorani na Kastvu pobijedili MNK Kastav s 4 : 0, a strijelci su bili Din Pozderac i Edi Ajanović svaki s po dva zgoditaka. Stariji morčići su u prvom kolu u balonu “Gorovo” s MNK Kastav igrali neriješeno 1 : 1.
1. OMLADINSKA LIGA
Kategorija: MLAĐI PIONIRI

Igralište: Lonja – Hreljin
Sudac: Zoran Martinović ( Kastav )

NK NAPRIJED – NK OPATIJA 1 : 2 (0:2)
NK OPATIJA:
Vrkić,, Smolica (30′ Memeti), Varljen, Srok, Zovko, Kozina (40′ Sporiš), Gerčer (30′ A.Džaja), Škarica (40′ Matulja), Marinković (30′ Gecaj), Flego (40′ Bogolin), Paro (30′ T.Jukičić)
Trener: Igor Tkalčević, Kristijan Brajković
Strijelci: 0:1 Marko Marinković u 18′; 0:2 Marko Škarica u 22′; 1:2 Deni Balen u 53′ (11 m)
Dječaci trenera Tkalčevića nastavljaju s dobrim igrama i pobjedama. I na gostovanju u Hreljinu u prvom poluvremenu su preko Marinkovića i Škarice poveli s 2:0, što ih je malo uspavalo, pa su u drugom poluvremenu pružili nešto slabiju predstavu u odnosu na ono što znaju i mogu. Pa su se sami doveli u situaciju, nakon što su domaći dječaci iz 11-terca smanjili na 1.2, da do kraja utakmice strepe za pobjedu. No, na kraju su ipak uspjeli sačuvati svoju mrežu i vratili se s Hreljina s tri boda.

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Mlađi pioniri

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Mlađi pioniri


1. OMLADINSKA LIGA
Kategorija: STARIJI PIONIRI

Igralište: Lonja – Hreljin
Sudac: Zoran Martinović ( Kastav )

NK NAPRIJED – NK OPATIJA 2 : 3 (1:1)
NK OPATIJA:
Peruč, Vrdoljak, Selimović (31′ Šaina), Tercolo, Jugo (31′ Cetin), Antolović, Žic (31′ Brubnjak), Mohorovičić, Poljak, Kružić (52′ Mataija), Nikičević
Trener: Goran Brajković
Strijelci: 0:1 Niko Nikčević u 8′; 1:1 Mateo Večerina u 20′; 2:1 Marko Ružić u 40′; 2:2 Enrico Jugo u 46′; 2:3 Antoni Cetin u 50′
Za razliku od mlađih pionira, stariji pioniri su poveli u ranoj fazi utakmice preko Nikčevića i potom se malo previše opustili. Takav pristup igri im se umalo osvetio jer su domaćini preokrenuli rezultat u svoju korist. No, tad dječaci u crno-bijelim dresovima, nakon kritike s klupe, ponovo uzimaju stvari u svoje ruke i golovima Juga i Cetina postavljaju konačan rezultat i odlaze kući sretni i veseli s nova tri boda na svom kontu.
Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Stariji pioniri

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Stariji pioniri


2. HNL ZAPAD – PODSKUPINA A
Kategorija: KADETI

Igralište NK Opatije
Suci: Robi Stojaković ( Lovran ), Branko Vučinić (Rijeka), Nenad Dragović (Viškovo)

NK OPATIJA – NK CRIKVENICA 4 : 0 (0:0)
NK OPATIJA:
Chaoui, T.Sinožić, Ciceran, Mahulja, Martinčić, Kurti, Bojić, Mrzlić, J.Kovčalija (65′ Conjar), Rigović, M.Mrđenović (48′ Pribanić)
Trener: Đani Sinožić
Strijelci: 1:0 Rigović u 57′; 2:0 Mateo Mrzlić u 68′; 3:0 Djerdj Kurti u 69′; 4:0 Mateo Mrzlić u 80′
Po lijepom sunčanom vremenu malobrojni gledatelji imali su danas gledati pomalo neobičnu utakmicu. Naime, gosti iz Crikvenice doputovali su samo 8 igrača i činilo se da će domaći igrači imati lagani zadatak. No, tako nisu mislili dečki u plavim dresovima, koji su danas za svoju borbenost i htijenje zaslužili makar jedan bod. No, kako se u nogometu bodovi zaslužuju osim htijenjem i postignutim golovima, na kraju su bodove ipak zaslužili kadeti NK Opatije. U prvom poluvremenu se ničim nije dalo zaključiti da domaćih ima 11 a gostiju samo 8 na terenu. Kadeti Crikvenice su se znalački branili i zatvorili sve pristupe svojem golu, pa su igrači Opatije stvorili tek jednu izgledniju priliku i nazovi jednu polupriliku. Slično je bilo i u prvih 15 min nastavka, sve dok jednu malo dužu i organiziraniju akciju domaćih krasnim udarcem s 15-tak metara snažno i precizno poluvisoko u desni kut vratara gostiju u mrežu pospremio Rigović. Kadeti Crikvenice ni tada se ni su predali niti klonuli, i dok god su imali snage držali su taj minimalni zaostatak. No, u samoj završnici, nisu više mogli izdržati što su domaći iskoristili i preko Kurtija i dvostrukog strijelca Mrzlića na kraju slavili s visokih 4:0. Iako su, nakon cca dva mjeseca kadeti Opatije konačno ostvarili pobjedu, danas će se pamtiti samo rezultat, dok će igra brzo u zaborav.
Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Kadeti

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Kadeti


HNL ZAPAD – PODSKUPINA A
Kategorija: JUNIORI

Igralište NK Opatije
Suci: Branko Vučinić (Rijeka), Robi Stojaković (Lovran), Nenad Dragović (Viškovo)

NK OPATIJA – NK CRIKVENICA 9 : 1 (9:1) – prekid u 36 minuti
NK OPATIJA:
Jakopović, Marinčić, Tominić, Carrera, Benčan, Srok, Šaina, Smolčić, Francetić, Gačanin, Tadić
Trener: Dragan Tadić
Strijelci: 1:0 Andrej Gačanin u 6′; 2:0 Antonio Tadić u 11′; 3:0 Antonio Carrera u 13′; 4:0 Antonio Carrera u 21′; 4:1 Dean Gašparović u 23′ 5:1 Mario Smolčić u 24′; 6:1 Mario Smolčić u 26′; 7:1 Antonio Tadić u 28′; 8:1 Antonio Tadić u 34′; 9:1 Marko Francetić u 36′
Utakmica je prekinuta nakon što su domaći postigli svoj deveti zgoditak i nakon što su gosti ostali sa samo 6 igrača u polju što prema propozicijama nije dovoljno za nastavak utakmice, pa je sudac Vučinić morao odsvirati kraj utakmice. Gosti su počeli utakmicu s 8 igrača, u 15′ igru je zbog ozljede napustio Mauro Mataija, a kad je igru zbog ozljede morao napustiti i Almir Galići, utakmica je morala završiti.
Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Juniori

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Juniori


Mladen Sinožić / Liburnija.net

error: Content is protected !!