NK Opatija: Juniori izborili šesnaestinu finala Kupa Hrvatske @ Pazin

Liburnija.net: Juniori s trenerom Daliborom Zobićem

Na gostovanju u Pazinu i ogledu s istoimenim domaćinom, u tvrdoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici, sretni i spretniji bili su u izvođenju jedanaesteraca. Po povratku u Opatiju ovaj značajan uspjeh proslavili su u opatijskoj Boćariji.

Opatija / Pazin – U utakmici pretkola Kupa Hrvatske juniori Opatije su ostvarili povijesni uspjeh za ovu kategoriju. Na gostovanju u Pazinu i ogledu s istoimenim domaćinom, u tvrdoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici, sretni i spretniji bili su u izvođenju jedanaesteraca. Na kraju su se zadovoljni i sretni vratili u Opatiju, gdje su “povijesnu” pobjedu i prolaz u 1/16 finala Kupa proslavili u opatijskoj Boćariji.

Nakon što je u regularnom dijelu rezultat bio neriješen – 1: 1, prišlo se izvođenju jedanaesteraca, u čemu su Opatijci imali više sreće. U prvih pet serija svaka ekipa uspjela je realizirati “samo” dva penala, dok su u tri serije, po dva puta izvođači pogodili stativu ili prečku, a svaki vratar imao je jednu uspješnu obranu. Posebno je bila “napeta ” peta serija u kojoj su domaći imali priliku (da su postigli zgoditak) izboriti prolaz u slijedeću fazu natjecanja, no udarac Luke Delbianca otišao je metar iznad vratnice. Svoju priliku, da se “vrate” tj. da izbore nastavak izvođenja jedanaesteraca iskoristio je Marko Francetić izjednačivši rezultat na 3:3. Uslijedila je šesta serija, u kojoj je Paolo Deltin pogodio prečku, a Jan Hepp sigurno realizirao i odveo svoju momčad u šesnaestinu finala Kupa, u kojoj kao domaćin očekuju jednu od prvoligaških ekipa.

U očekivanju kompletnog izvještaja našeg stalnog izvjestitelja s utakmica juniora, ujedno i kapetana momčadi, Marka Francetića, donosimo kratak izvještaj i zapisnik s današnje utakmice.

Kategorija : JUNIORI
KPretkolo 1/32 finala Kupa Hrvatske
Datum: 15.11.2012.
Igralište: Gradski stadion ( Pazin )
Sudac: Igor Pajač ( Sv. Ivan Zelina ), 1. pomoćnik Jerko Crnčić ( Vrbovec ), 2. pomoćnik Marinko Nežić ( Vrbovec )
Delegat: Zorko Belac ( Buzet )

NK PAZINKA – NK OPATIJA 3 : 4 ( 0 : 0 ) – nakon jedanaesteraca
NK OPATIJA:
Alibašić, T.Sinožić (72′ Pribanić), Juraga, Šaina , Kovačević, Hasičić, Srok (90′ Kudrić), Hepp , Francetić, Tadić , Ismaili (46′ Paravić)
Trener: Dalibor Zobić

Strijelci:
1:0 Nikola Baša u 53′; 1:1 Dorijan Juraga u 65′

Strijelci iz 11 m:
Za NK Pazinku: Ivan Banko i Nikola Baša
Za NK Opatiju: Erik Paravić, Marko Francetić i Jan Hepp

Mladen Sinožić / Liburnija.net

error: Content is protected !!