NK Opatija: Kadeti i juniori remizirali u susretu protiv ekipe Dokera

Detalj s utakmice kadeta

Detalj s utakmice kadeta

Niti u četvrtoj ovosezonskoj utakmici juniori Opatije nisu uspjeli doći do svoje prve prvenstvene pobjede, dok su kadeti odigrali zanimljivu, uzbudljivu i rezultatski do kraja neizvjesnu utakmicu.

Opatija – Kadeti i juniori Opatije odigrali su, na Dan neovisnosti, odgođene utakmice 4-tog kola, s ekipom NK Doker, u kojima je svaka ekipa osvojila po jedan bod.

1. NL NS RIJEKA – KADETI 15/16 – SKUPINA A
Kategorija: KADETI
Igralište: NK Opatije
Suci: Dalibor Šušnjar ( Klana ), Zvonko Radić ( Kastav ), Đulijano Kulaš ( M.Draga )
Delegat: Robert Jelić ( Rijeka )
Doktor: dr Lovro Kalčić

NK OPATIJA – NK DOKER 3 : 3 ( 2 : 1 )
NK OPATIJA:
Uzelac, A.Džaja, Lončarica , Brckan (60′ Marković), Smolica, T.Jukičić, Gerčer (77′ A.Sušanj), Surina, Bogolin (59′ Paro), Pobar (68′ Vučković), Tešić (54′ Đinić)
Trener: Đani Sinožić

Strijelci: 0:1 Luka Ivoš u 3′; 1:1 Karlo Surina u 16′; 2:1 Anton Baltazar Bogolin u 21′; 2:2 Luka Ivoš u 51′; 2:3 Kevin Kalanj u 54′; 3:3 Antonio Gerčer u 71′

Žuti karton: Pobar ( NK Opatija ), Sahiti, Kovač, Ivoš ( NK Doker )
Crveni karton: A.Džaja , T.Jukičić ( NK Opatija )

Zanimljivu, uzbudljivu i rezultatski do kraja neizvjesnu utakmicu, četvrtog kola ( odgođenu zbog vremenskih prilika za neobičan i nenogometni termin – četvrtak ), odigrali su kadeti Opatije i Dokera na opatijskom campu. Svoju prvu akciju na utakmici gosti su pretvorili u zgoditak i rano vodstvo, a zasluge idu kako vižljastom i brzom strijelcu Ivošu, tako i uspavanoj obrani Opatijaca. No, domaći su se brzo pribrali i u razmaku od 16′ do 21′, golovima Surine i Bogolina, preokreću rezultat u svoju korist. Još jednu nesmotrenost i neopreznost domaće obrane, na početku drugog poluvremena, ponovo kažnjava Ivoš za drugo poravnanje na utakmici, a samo tri minute kasnije, gostujuća desetka, Kalanj, koristi još jednu grešku u obrani Opatijaca i dovodi Dokere u vodstvo – 2:3. No, ni to vodstvo gostiju, Opatijce nije puno poremetilo u svojim napadačikim akcijama, te nakon dvije propuštene dobre prilike, pomalo sretno i spretno, preko Gerčera poravnavaju za 3:3. Do kraja utakmice i jedna i druga ekipa imala je prigode i za pobjedu, no, objektivno, neriješeno je najpravedniji rezultat ove utakmice, koju su u samoj završnici pokvarili svojim ponašanjem A.Džaja i T.Jukičić koji su zbog psovanja protivničkog igrača i prigovora glavnom sucu dobili crvene kartone.

Slobodan udarac Gibičara s utakmice juniora

Slobodan udarac Gibičara s utakmice juniora

1. NL NS RIJEKA – JUNIORI – 15/16 – SKUPINA A
Kolo: 4
Kategorija: JUNIORI
Igralište: NK Opatije
Suci: Zvonko Radić ( Kastav ), Dalibor Šušnjar ( Klana ), Đulijano Kulaš ( M.Draga )
Delegat: Robert Jelić ( Rijeka )
Doktor: dr. Lovro Tkalčić

NK OPATIJA – NK DOKER 1 : 1 ( 1 : 0 )
NK OPATIJA:
Peruč, Žic (70′ Bačvarov), Selimović, M.Jukičić, Šaina, Gibičar, Baraba (65′ Kostić), Cetin, Jovanović Antolović, Nikčević (83′ Bošnjak)
Trener: Dalibor Zobić

Žuti kartoni: Baraba, Cetin, Kostić ( NK Opatija ), Matahlija, Piljić, Fazlji, Filiplić, Bećar ( NK Doker )

Strijelci: 1:0 Paolo Gibičar u 23′ iz 11m; 1:1 Tomislav Filiplić u 75′

Niti u četvrtoj ovosezonskoj utakmici juniori Opatije nisu uspjeli doći do svoje prve prvenstvene pobjede, iako su je na terenu po svemu što su pokazali, svakako zaslužili. Domaći su tijekom cijele utakmice dominirali, bili bolji od svojeg suparnika, no na kraju su morali se zadovoljiti samo s jednim bodom. Opatijci su došli u vodstvo nakon brze i precizne akcije u kojoj je Antolovića u kaznenom prostoru s leđa srušio Matahlija, sudac Radić pokazao na bijelu točku, s koje je Gibičar bio precizan za 1:0, s kojim rezultatom se otišlo na odmor. U prvih 20 minuta nastavka Opatijci su uspjeli promašiti nemoguće ( posebno Jovanović koji je u pravom slalomu prešao i gostujućeg vratara i kad mu je samo preostalo ubaciti loptu u prazan gol, pucao je pored vratiju), nakon čega slijedi poznato nogometno pravilo, i kazna je stigla u 75′ kad su gosti iz jedne poluprilike, a nakon što je domaći vratar kratko odbio jedan udarac, Filiplić je iz neposredne blizine odbijanac pospremio u mrežu za 1:1. Imali su domaći do kraja utakmice još prilika za postizanje pobjedničkog zgoditka, no na njihovu žalost nisu ih uspjeli realizirati.

Mladen Sinožić / PodUčkun.net