NK Opatija: Mlađi uzrasti u akciji…

nk_opatija_velebit_kup_hrvatske_sm…pobjeda na Grobniku, drugo mjesto na međunarodnom turniru u Istri, Štemberger najbolji strijelac turnira – opširnije u nastavku…
…u pripremama za obilježavanje 100-godišnjice nogometnog kluba Opatije, ostvareni su i prvi kontakti s Hrvatskim nogometnim savezom…

Opatija – Osim seniora, u proteklom razdoblju bili su aktivni i mlađi uzrasti NK Opatija. Gostovanje najmlađih dječaka iz škole nogometa i Mlađih morčića, za njih na ”dalekom“ gostovanju u Grobniku, točnije Dražicama gdje su se u prijateljskom ogledu nadmetali s vršnjacima iz NK Rječine.
Dječaci najmlađeg uzrasta (škola nogometa) ostvarili su pobjedu od 5 : 3, nakon što su gubili 3 : 1, a golove za Opatijce postigli su budući golgeteri Din Pozderac, Anton Šarunić i Niko Čule, dok su Mlađi morčići također ostvarili pobjedu od 5 : 1, iako su i oni gubili s 1 : 0, a strijelce za Mlađe morčiće nismo uspjeli doznati do pisanja ovog izvještaja.
Uskršnje praznike iskoristili su i stari pioniri za odlazak u Istru, konkretno na međunarodni turnir XI POREČ CUP za uzrast tj godište 1996/1997 koji se je održavao u Taru i Funtani. U dva dana ostvarili lijepi uspjeh, zauzevši drugo mjesto, nakon što su u finalu turnira poraženi od talijanske momčadi A.C.D. GAMBETOLA, na penale (ukupno 6 : 5). U regularnom dijelu utakmica je završila neriješeno 1 : 1, jedini gol za Opatiju postigao je Mohorovičić.
Do finala, stariji pioniri NK Opatije došli su s dvije pobjede u skupini, protiv A.S. MURAGLIA (Italija) 4 : 1, protiv Višnjana 4 : 0 (2 gola Bobinac po 1 Monjac i Štemberger). U srazu s još jednom ekipom iz Italije, A.S.D SALA BOLOGNESE odigrali su 2 : 2, a u polufinalu su se susreli protiv još jedne talijanske momčadi VAL SA GOLD i pobijedili 5 : 0 (strijelci 3 gola su: Štemberger, 1 Rigović, 1 Monjac ). Na turniru sudjelovalo je ukupno 8 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Mlađi Morčići

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Mlađi Morčići


Osim lijepih uspomena, dodatnog turnirskog iskustva, naši dečki donijeli su pehar za osvojene drugo mjesto, dok je Štemberger ponio titulu najboljeg strijelca turnira. Čestitke svim dečkima koji su nastupili u tradicionalnim crno-bijelim dresovima, kao i roditeljima koji su preuzeli ulogu logističara.
U pripremama za obilježavanje 100-godišnjice nogometnog kluba Opatije, ostvareni su i prvi kontakti s Hrvatskim nogometnim savezom, koji će ovisno o već utvrđenom ovogodišnjem rasporedu, tijekom godine, najvjerojatnije na jesen, pokušati jednu selekciju reprezentacije Hrvatske (U-17 ili U-19) dovesti u Opatiju, te odigrati jedan međunarodni susret s nekim od svojih vršnjaka. Obzirom na ove vijesti, već ove jeseni mogli bi u Opatiji gledati i jedan reprezentativni susret.
Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Stariji pioniri

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Stariji pioniri


Mladen Sinožić / Liburnija.net
Vezane vijesti:
NK Opatija: Izvještaji s utakmica…
NK Opatija: Pobjeda veterana
NK Opatija: Juniori pobijedili, kadeti remizirali
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!