NK Opatija o ulagaču u stadion: Prvo su kontaktirali gradonačelnika Dujmića, ali ih on nije htio primiti

Prema neformalnim informacijama koje smo dobili iz kluba, gradonačelnik Dujmić „nije našao vremena“ za investitore koji su s njime tražili sastanak na kojem bi predstavili projekt koji bi gradski proračun poštedio značajnog troška.

Opatija – Izgradnja nogometnog igrališta u Opatiji već godinama je tema koja se provlači po medijima, ponajviše zbog činjenice da se planirani početak izgradnje – kako su primijetili iz Nogometnog kluba Opatija – „stalno pomiče za dvije godine“.

Međutim, posljednje informacije koje su objavljene pokazale su kako je uprava kluba odlučila kako će sama pokušati pronaći rješenje za bržu realizaciju projekta koji bi opatijske nogometaše vratio na domaći teren, budući da svoje utakmice „kod kuće“ trenutačno igraju na Kantridi.

Naime, za „akciju stadion“ zainteresirao se i privatni investitor, odnosno veliki trgovački lanac, a nagađa se da su u pitanju Plodine. Prema njihovu prijedlogu, u projektu bi se spojili traženi sportski sadržaji i garaža s komercijalnim sadržajima, odnosno supermarketom, a gradski proračun poštedio velikog troška i novog kreditnog zaduženja.

Na objavu tih informacija reagirao je i gradonačelnik Ivo Dujmić, koji se požalio da ga nitko oko ovog projekta nije kontaktirao, zamjerivši potencijalnim investitorima i upravi Nogometnog kluba Opatija da ne poštuju proceduru. Ipak, prema neformalnim informacijama koje smo dobili iz kluba, situacija je bila upravo suprotna, a gradonačelnik Dujmić „nije našao vremena“ za investitore koji su s njime tražili sastanak.

– Potencijalni investitor, koji se za sada ne želi i javno predstaviti, nakon svojih ozbiljnih poslovnih i razvojnih analiza, prepoznao je lokaciju nogometnog igrališta, odnosno konkretno podzemnu etažu ispod nogometnog igrališta, kao interesantnu i moguću lokaciju za njihov novi trgovački centar.  I nakon što su njihove analize dale za njih zadovoljavajuće rezultate i poslovne efekte, odlučili su svoje namjere i osobno predstaviti najprije gradonačelniku Grada Opatije Dujmiću, a potom i upravi NK Opatija, kazao nam je neslužbeno član Uprave opatijskog nogometnog kluba koji je prisustvovao sastanku s investitorima.

Kako je rekao, potencijalni ulagači kontaktirali su ured gradonačelnika, objasnili svoju namjeru i zatražili termin na kojem bi gradonačelnika Dujmića detaljno informirali o svojim poslovnim namjerama i predstavili svoj idejni koncept cijelog projekta.

– Nakon višebrojnih poziva i kontakata ureda gradonačelnika iz kojeg su odgovori bili ili da je gradonačelnik zauzet ili da je na službenom putu ili da za ovu temu nema vremena, i nakon što je od prvog poziva prošlo više od 15 dana, potencijalni investitor je zaključio da gradonačelnika očito nije zainteresiran za ovaj projekt te je odlučio svoje poslovne namjere predočiti čelnim ljudima Nogometnog kluba Opatije, kazao je naš izvor, dodavši da je sastank u klubu organizran „u roku od 24 sata od kada je uspostavljen prvi kontakt“.

– Nakon sastanka predstavnika NK Opatije i potencijalnog investitora, obostrani zaključak je da je to projekt  „win-win-win“ situacije u kojoj sve zainteresirane strane (nogometni klub, trgovački centar i grad Opatija ) mogu samo „dobiti“, a niti jedna strana ne može ništa „izgubiti“, poručio je ovaj član uprave NK Opatija, kazavši kako je razočaran što gradonačelnik tvrdi da se „događa nešto njemu iza leđa“ te da vjeruje da će se na sljedećoj sjednici Vijeća utvrditi tko govori istinu.

 

error: Content is protected !!