NK Opatija: Remi na otvaranju proljetne sezone


S rezultatom 0:0 odlazi se na odmor, poluvrijeme koje će se brzo zaboraviti, jer osim prije spomenutih prilika domaćih, gosti su se uglavnom branili i pokušavali jedino u kontrama i polukontrama iznenaditi domaćina, ali im to nije polazilo za nogom. Tijekom prvog poluvremena, uputili su jedan mlaki udarac u okvir vrata, kojeg je domaći vratar Jakopović lako uhvatio.
Opatija – Prvu domaću proljetnu utakmicu igrači NK Opatije, protiv ekipe NK Dugo Selo, otvorili su izglednom akcijom Radomira i Šukera, koji je u 70 sekundi utakmice iskosa s dvanaest metara uputio snažan udarac koji je prohujao tik iznad grede gostujućeg vratara.
No, u nastavku prvog poluvremena nismo imali prilike gledati neki posebno zanimljivi nogomet između druge i pete ekipa na prvenstvenoj ljestvici 3 HNL zapad. Domaći su uglavnom pokušavali preko svoje, jače, lijeve strane, po kojoj je Šuker nekoliko puta lijepo prošao sve prepreke, no njegovi centaršutevi i ubačaji uglavnom nisu nalazili domaće napadače, već je visoka i čvrsta obrana gostiju to, najčešće rješavala izbačajem u korner. Jedan od rijetkih ubačaja s lijeve strane, koju gostujući braniči nisu izbacili, zbio se u 20 ‘, no ta lopta najprije preskače samog Radomira ( na 7-8 m do gola ), a potom iznenađuje i samog Saleša na drugoj stativi. Ipak najizglednija prilika za domaće, bila je u 43 ‘ kada Tokić izvodi korner s lijeve strane i pronalazi samog Radomira na 5 m od gola, koji snažno puca glavom, ali i neprecizno (kraj gola).
S rezultatom 0:0 odlazi se na odmor, poluvrijeme koje će se brzo zaboraviti, jer osim prije spomenutih prilika domaćih, gosti su se uglavnom branili i pokušavali jedino u kontrama i polukontrama iznenaditi domaćina, ali im to nije polazilo za nogom. Tijekom prvog poluvremena, uputili su jedan mlaki udarac u okvir vrata, kojeg je domaći vratar Jakopović lako uhvatio.
Kao što su počeli u prvom, tako su domaći igrači otvorili i drugo poluvrijeme, Radomir centrira, pogađa Mance u glavu, ali ovaj puca zamalo preko gola (46’). Igrači u crno-bijelim dresovima imaju inicijativu i loptu više u nogama, ali sve je to bilo nedovoljno da bi se probio čvrsti bedem gostiju. U posljednjih 20 minuta utakmice domaći ubacuju u veću brzinu, pa je tako u 69 ‘ s desne strane ubacio Kolić, točno u razini druge stative gdje dobro skače i još bolje glavom puca Lazić, ali gostujući vratar Berišić efektnom paradom skida udarac i loptu koja je išla malo ispod grede. U 77 ‘ Šuker s lijeve strane centrira, lopta ide u velikom luku točno na glavu Mancea, koji je je u dolasku ”nišani“ i namješta glavu, ciljajući njegov njegov prvi kut, ali njegov snažni udarac prolazi tik kraj stative , trese malu mrežicu, ali s vanjske strane. U samom finišu još dvije izgledne i lijepe prilike, najprije u 84 ‘ Šimić izvodi slobodnjak s desne strane u skoku pred golom najviši Tkalčević, no i njegov snažni udarac glavom odlazi tik iznad vratnice. A samo minutu kasnije, Krnjatić lijepo prodire po desnom boku, šalje prizemnu, brzu i točnu povratnu loptu na natrčalog Šimića koji s dvanaest metara snažno puca, ali je gostujući vratar ponovo nesavladiv, jer poluvisoki i snažan Šimićev udarac kratko odbija ali na odbijenoj lopti nema nikog od domaćih da je ubaci u praznu mrežu. Do kraj utakmice, koju je sudac Sendi Soldatić ”produžio“ za 4 min, gledamo napade na gol gostiju, ali bez konkretnije prilike.
Po burnom i prohladnom vremenu, na izrazito neravnom terenu, pred stotinjak gledatelja, gledali smo jednu čvrstu, pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj su nedostajali samo golovi, a pamtimo ćemo je i po 60 ‘ kad su domaći navijači, po uzoru na druge navijačke skupine, priuštili ostaloj publici malu bakljadu.
Opatija – Dugo Selo 0:0
Igralište Opatije
Gledatelja: 100
Sudac: Sendi Soldatić (Potpićan)
Žuti kartoni: Tokić (Opatija), Monar, Kulji, Vojnović, Jakirović (Dugo Selo)

OPATIJA: Jakopović, Iskra (od 53′ Krnjatić), Tkalčević, Zobić, Tokić, Corallini, Šuker, Lazić, Radomir (od 75′ Šimić), Kolić, Saleš (od 46′ Mance)
DUGO SELO: Berišić, Monar (od 70′ Matić), Vojnović, Kikić (od 90′ Pintar), Belec, Mamuza, Jakirović, Benković, Hrga (od 67′ Kuninec), Kulji, Filipović

Liburnija.net: NK Opatija vs. NK Dugo Selo


Mladen Sinožić / Liburnija.net

error: Content is protected !!