NK Opatija: Remi s Novaljom

Na kraju, gosti najviše zahvaljujući izvrsnim obranama vratara Hodžića, nose u Novalju bod iako su Opatijci u svemu, osim u golovima bili izrazito bolji protivnik.

Opatija – Po lijepom i sunčanom vremenu 150 ljubitelja nogometa gledalo je pravu prvenstvenu utakmicu dviju ekipa koje pretendiraju na sam vrh tablice. Igrači Opatije željeli su nastaviti svoju pobjedničku seriju i u utakmicu krenuli žustro i agresivno i već u 2 minuti, Šuker iz slobodnjaka oštro ubacuje pred vrata gostiju a Kurilić izbacuje u korner.

U 9′ greška Lazića kojem se lopta odbija točno u kontru Burčula, ali ga do aut linije Lazić stiže i blokira u zadnji čas. U 18′ Lazić opet iz slobodnjaka Hodžić vadi ispod prečke u korner. U 19′ Šuker kratko iz kornera do Lazića koji šalje loptu u 16-terac Novalje, točno na glavu Kremenovića koji glavom puca tik preko prečke. U 22′ brza akcija Kremenovića koji pronalazi samog Šukera na lijevoj strani, Šuker iz prve puca nisku loptu, golman kratko odbija do Lazića, a ovaj škaricama u blok. Napadi domaćih redaju se kao na filmskoj zrači, u 27′ Lazić iskosa s desne strane, opet iz slobodnjaka golman Hodžic odbija u prečku, od prečke obrana odbija u korner. U 32′ Gačanin na 20 m kratko dodaje Laziću koji propusta Šukeru, ali njegov udarac s 18 m odlazi preko gola,. U 37′ Rudan iz kornera Erceg glavom golman skida nisku iz samog kuta.

Jedan od mnogih slobodnih udaraca Lazića

Ovom korneru prethodila je dobra akcija. Gačanina kojeg su gosti zaustavili izbacivši loptu u korner. Jedina napadačka akcija gostiju zbila se u 45′ kada je Burčul iz slobodnjaka oštro ubacio a Jakopović obranio. U drugom poluvremenu opet isti scenarij, igrači Opatije napadaju, a gosti se uspjesno brane. U 51′ Lazo s 18 m oštro puca prizemno, golman Hodzic ponovo na mjestu. U 56′ Lazić ponovo isprobava svoju ljevicu iz slobodnjaka, a golman gostiju opet brani,. U 60′ gosti preko Burčula iz slobodnjaka prijete, ali njegov udarac preko živog zida odlazi kraj gola. U 66′ domaći ponovo opasno prijete, nabačena lopta na 18 m Vlatković spusta glavom za Rudana koji iz izgledne prilike puca preko gola.

U 78′ Šuker s lijeve strane oštro ubacuje, a Vlatković za malo zakasnio. U 82′ Lazić iz slobodnjaka Vlatković glavom a golman Hodžić brani i odmah šalje brzu kontru koju Burčul završava traljavim udarcem iako je Jakopović izašao s vratiju.

U 88′ Rudan iz slobodnjaka Vlatković zamalo glavom preko vratnice. U sudačkoj nadoknadi svaka ekipa imala je po jednu polupriliku, no mreže su danas ostale netaknute. Na kraju, gosti najviše zahvaljujući izvrsnim obranama vratara Hodžića, nose u Novalju bod iako su Opatijci u svemu, osim u golovima bili izrazito bolji protivnik.

U slijedećem kolu Opatija odlazi u goste Vinodolu.

NK Opatija – NK Novalja 0 : 0
Igralište Opatije
Gledatelja: 150
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar), pomoćnici: Krneta (Umag), Skender (Rijeka)
Žuti kartoni: Lazić, Mance (Opatija), Tićak, Andačić (Novalja)

NK Opatija: Jakopović, Samardžija (od 46′ Tokić), Tkalčević, Zobić, Rudan, Corallini, Šuker, Gačanin (46′ Vlatković), Lazić, Kremenović (od 68′ Mance), Erceg

NK Novalja: Hodžić, Kresović, Andačić, Kurilić, Lozančić (od 68′ Svetić), Burčul, Batkoski, Tićak, Rukavina (46′ Jakušić), Datković, Kulačić (90′ Badurina)

Mladen Sinožić / Liburnija.net

error: Content is protected !!