VIDEO: NK Opatija – Remi u prijateljskoj utakmici

nk_opatija_sm_sto-1…koliko je takva momčad Udinesea bila atraktivna, dovoljno govori i broj gledatelja, a njih je danas na opatijskom stadionu bilo brojkom i slovima – 45 (četrdeset i pet)…
…jučer je izvučen i protivnik NK Opatije u pretkolu Kupa…
…video isječak s jučerašnje utakmice donosimo uskoro…

Opatija – Dočekali smo i prvi ogled golobradih mladića talijanskog Serie A ligaša Udinesea koji su, na sedmodnevnim pripremama u Opatiji. U prijateljskoj (u punom smislu te riječi) utakmici sastali su se, (ovdje sad moramo posebno naglasiti) sa seniorskom ekipom domaćina.
Za one koje nogomet ne prate redovito, objektivno, u normalnim uvjetima se ove dvije nogometne ekipe ne bi nikad sastale niti odigrale utakmicu. Ne zato što su iz dvije različite države, nego zato jer se radi o dvije različite starosne kategorije.
Ali, obzirom da je ekipa ”primavere“ Udinesea najavljena kao ekipa koja je ove godine izborila Ligu prvaka (što i jest, ali prva ekipa, a ne ”primavera“) i za koju su ”vješti“ promotori doslovce ”podvalili“ članovima Vijeća Turističke zajednice, koja je boravak ovih mladića u Opatiji suportirala s 50.000 kn (?!), a Grad Opatija s dodatnih 30.000 kn (20.000 kn kroz usluge ustupanja nogometnog igrališta za trening i 10.000 kn u novcu), prijateljski i sportski susret s domaćim klubom, jednostavno je bio ”obavezan“.
Koliko je takva momčad Udinesea bila atraktivna, dovoljno govori i broj gledatelja, a njih je danas na opatijskom stadionu bilo brojkom i slovima – 45 (četrdeset i pet). Stoga, i ovom prilikom pozdravljamo odluku Vijeća TZ koja je bila vrlo darežljiva za goste iz Udina. Za proslavu 100 godišnjice lokalnog kluba, TZ nije odvojila niti lipe, ali kad su strani klubovi u pitanju, onda je razbacivanje novcima, preblaga riječ. Ali, takvi smo mi Opatijci… Drugi uvijek više vrijede nego mi sami…
No, vratimo se mi današnjoj utakmici, koja je za oba trenera poslužila kao dobra prilika da omoguće svim igračima da dobiju po jedno poluvrijeme, a nekima i manje. U 90 minuta utakmice, vidjeli smo ukupno 46 igrača, pa je i to već sasvim dovoljan podatak, da se i ovi malobrojni gledatelji danas nisu mogli nagledati nekog nogometa. Više je to bila revijalna smotra, no što se igrao nogomet.
udinese_calcio_sm
A koliko su treneri mogli biti zadovoljni, nismo provjerili, ali smo primijetili da je trener NK Opatije, na klupi sjedio samo prvih 45 minuta, a potom je drugo poluvrijeme iskoristio za igru sa svojim klincima na pomoćnom igralištu, dok je utakmicu s klupe vodio njegov pomoćnik Pavinčić.
I da, ipak zabilježimo, povijesna utakmica između NK Opatije i Udinesea završila je rezultatom 2 : 2, golove za domaćina zabio je Damir Radomir u 10. i 20. minuti prvog poluvremena kad je prva ekipa NK Opatije dominirala i bila izrazito nadmoćnija ekipa. U drugom poluvremenu kad su oba trenera izmijenila kompletne momčadi, u prvih 20 minuta dominirala je ekipa gostiju iz Udina, kad su golovima Sbardelle u 50. i Sanela u 60. minuti izjednačili rezultat. Potom su se domaći malo trgnuli i imali nekoliko prilika za ponovo vodstvo, a najbolju nije iskoristio Adler kojem je vratar Udinesea obranio udarac s 11 m.
Na sreću domaćina, gosti nisu znali kazniti promašaj Adlera, jer je na drugoj strani domaći vratar Vukić u dva puta spašavao vrlo izgledne prilike gostiju, a jednom je i vratnica zaustavila oštar udarac strijelca drugog zgoditka za Udinese, Sanela.
Za NK Opatiju u ovoj povijesnoj utakmici nastupili su:
Jakopović, Samaržija, Kolić, Kremenović, Tkalčević, Tokić, Mance, Coralini, Šuker, Radomir, Rudan (prvo polivrijeme), odnosno Vukić, Žiković, Kolić, Krnjatić, Matković, Matovina, Rukavina (Kirigin), Šimić, Adler, Vlatković, Saleš (Šipić) – drugo poluvrijeme.
Jučer je izvučen i protivnik NK Opatije u pretkolu Kupa, a to je ekipa NK Plitvica iz mjesta Gojanec (pobjednici Županijskog Kupa Varaždinske županije). Utakmica (jedna u ovoj fazi) se igra 24. kolovoza u gostima.
NK Opatija vs FC Udinese

Mladen Sinožić / Liburnija.net
Video: Ivan Jakopović