NK Opatija: Seniori doživjeli prvi proljetni poraz u Poreču

Arhiva

Arhiva

Iz kaznenog udarca Baša preciznim prizemnim udarcem pogađa desni kut nakon što je Iveša već krenulo u lijevi.

Opatija – Na gostovanju u Poreču, Opatijci su doživjeli prvi poraz u proljetnom dijelu natjecateljske sezone. Po kišovitom i hladnom vremenu te skliskom travnjaku domaćini su ukupno uzevši ipak bili bolji protivnik i na kraju zasluženo pobijedili.

Ključni i odlučujući trenutak utakmice, dogodio se u 61′ kad su Opatijci nakon jednog prekida krenuli u kontru s dvojicom igrača više, no Pino Kovačević između dva rješenja (slobodna igrača) izabire najgoru moguću opciju, sebi daje predugi “for”, što domaća obrana vješto iskorištava i izbijaju loptu na gostujuću polovicu, koja dolazi do Ercega, koji Petrušiću krade loptu, ulazi u 16-terac, a nakon kontakta s Ercegom pada, a glavni sudac Vasiljević pokazuje na bijelu točku.

Iz kaznenog udarca Baša preciznim prizemnim udarcem pogađa desni kut nakon što je Iveša već krenulo u lijevi.

U prvom poluvremenu skoro da i nije bilo situacija koje su zavrijedile da bi ih se zabilježilo, dok su u drugom poluvremenu, Porečani stvorili nekoliko prilika koje je vratar gostiju uspješno obranio. Gosti iz Opatije, svoju jedinu pravu i smislenu akciju izveli su pred kraj utakmice kad je ubačaj Tonija Rudana s desne strane Vlatković na 5-6 m dočekao ali njegov udarac glavo , iako neometen, odlazi preko grede. Stvorili su Opatijci, nakon isključenja Čamilija, iz prekida, još dvije opasne situacije pred vratima Petrušića no domaći vratar bio je na pravom mjestu.

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA NS RIJEKA
Kolo: 21
Kategorija: SENIORI
Igralište: Veli Jože ( Poreč )
Suci: Zoran Vasiljević ( Fažana ), Hrvoje Mađarić ( Vrsar ), Mateo Čalić ( Marčana )
Delegat: Bruno Bernobić ( Tar )
Doktor: Dejan Kečkeš
Povjerenik za sigurnost: Dragan Kepčija

NK JADRAN – NK OPATIJA 1 : 0 ( 0 : 0 )
NK JADRAN:
Petrušić, Belušić, Banić (61′ Užila), Kastrati (76′ Tikas), Ilić, Pelizzar, Tomić, Baša, Šendula, Dujanić, Banko (66′ Ćamili)
Trener: Ivan Kukučka

NK OPATIJA: Iveša, J.Rudan, Hasičić, Kolić (29′ Vlatković), Krešić, T.Rudan, Šuker, Kovačević (64′ Jug), Vrdoljak (46′ Dunković), Dadić, Erceg
Trener: Zoran Bogolin

Strijelac: 1:0 Edi Baša u 61′ iz 11 m
Žuti kartoni: Belušić, Ilić (NK Jadran), Kovačević, Erceg (NK Opatija)
Crveni karton: Čamili (NK Jadran) u 86′

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!