NK Opatija: Stariji i mlađi pioniri odigrali neriješeno

Arhiva Liburnija.net

Obje utakmice odigrane su po mokrom i skliskom terenu što je, posebno mlađim pionirima umnogome otežalo uvjete za igru (uz natopljenu i težu loptu) i obje su završile bez pobjednika.

Opatija – Prošle nedjelje, na opatijskom “campu” trebao se održati cjelodnevni nogometni program, no zbog vremenskih (ne)prilika gledali smo samo dvije od predviđene četiri utakmice. Mlađi i stariji pioniri ugostili su svoje suparnike s Krimeje, dok će kadeti i juniori svoje utakmice s Krkom odigrati 07. studenog.

Obje utakmice odigrane su po mokrom i skliskom terenu što je, posebno mlađim pionirima umnogome otežalo uvjete za igru (uz natopljenu i težu loptu) i obje su završile bez pobjednika.

1. OMLADINSKA LIGA PGŽ
Kolo: 7
Kategorija: MLAĐI PIONIRI
Igralište: NK Opatije
Sudac: Zlatko Piršić ( Rijeka )

NK OPATIJA – NK ORIJENT 0 : 0 ( 0 : 0 )
NK OPATIJA:
Vrkić, Gecaj, Brckan (31′ Kozina), Bilajac (43′ Juranović), Paro, Matulja, T.Jukičić (50′ Sporiš), Šimić, B.Bogolin (43′ Šepić), Sušanj (31′ A.Džaja ), Ivančić
Trener: Igor Tkalčević

Uprkos otežanim uvjetima za igru, za ovu uzrasnu kategoriju ( 2000. i 2001. godište ) igrači(ći) obje ekipe pružili su solidnu nogometnu partiju. Nešto više izrazitijih prigoda za postizanje pogodaka imali su Opatijci, posebno jedan od boljih sudionika današnje utakmice, Filip Šimić, no na kraju, mreže i Orijenta i Opatije ostale su netaknute, a domaćini će nešto više žaliti za propuštenim prilikama i bodovima.

NK Opatija – Mlađi pioniri

1. OMLADINSKA LIGA PGŽ
Kolo: 7
Kategorija: STARIJI PIONIRI
Igralište: NK Opatije
Sudac: Zlatko Piršić ( Rijeka )

NK OPATIJA – NK ORIJENT 2 : 2 ( 1 : 2 )
NK OPATIJA:
Ravlić, Vrdoljak, Smolica (36′ Pobar), M.Jukičić, Gerčer (55′ Lončarica), Tešić, Mataija, Bačvarov, A.Šaina, Baraba, Cetin
Trener: Goran Brajković

Strijelci: 0:1 Ismet Ibrahimi u 18′; 1:1 Dino Tešić u 23′; 1:2 Ishak Bikić u 25′; 2:2 Teo Mataija u 43′ iz 11m

Poput mlađih pionira i stariji pioniri Opatije nisu uspjeli savladati svoje suparnike s Krimeje, no oni na kraju ipak mogu biti zadovoljni s osvojenim bodom, jer su u dva navrata morali sustizati vodstvo gostiju. Najopasniji u redovima “crvenih” s Krimeje, Ismet Ibrahimi, danas je domaćoj obrani zadao puno problema i bio je najzaslužniji što je Orijent u današnjoj utakmici zasluženo odnio bod. Pogotku kojeg je s bijele točke postigao Teo Mataija, prethodio je prekršaj nad jednim igračem Opatije, kojeg je sudac Piršić možda malo i prestrogo dosudio. Za razliku od prošlogodišnje utakmice ovih dviju ekipa, kada je na tribinama bilo “vatreno” ( baklje ) i čiji se “repovi” još vuku po prekršajnim sudovima, ova današnja protekla je u iznimno korektnoj i sportskoj atmosferi. Što je samo još jedan dokaz, da kad su roditelji (kao na današnjoj utakmici) u ulozi navijača “normalni” , onda je i atmosfera na tribinama korektna.

NK Opatija – Stariji pioniri

Mladen Sinožić / Liburnija.net

error: Content is protected !!