NK Opatija: Tijesan poraz juniora u finalu kupa @ Kostrena

Arhiva Liburnija.net: Juniori u akciji

U finalu juniorskog kupa Opatijci izgubili 2:1 protiv Pomorca u Kostreni.

Kostrena – Bila je to dobra i napeta utakmica, s puno prilika i lijepih akcija, kako na jednoj tako i na drugoj strani. Utakmica koju su Opatijci jako loše počeli i dobili gol već u 4. minuti odličnim udarcem sa 17 metara. Međutim, ubrzo nakon primljenog pogotka su se “probudili” i pokazali da znaju odigrati jako dobru utakmicu, pa su u 24. minuti zabili za 1:1 preko Tadića te su do kraja poluvremena imali priliku povesti, ali je udarac Kovačevića glavom bio nedovoljno snažan da bi svladao vratara. Na poluvrijeme se otišlo sa izjednačenim rezultatom.

U drugom dijelu utakmice nastavlja se dobra igra obje ekipe, ali i velike, nažalost neiskorištene prilike Opatijaca. Najveća je bila ona nakon slobodnog udarca s 20 metara od vratiju Pomorca kada su Opatijci odlično uvježbanom akcijom izigrali protivničku obranu, a oči u oči sa vratarom Pomorca našao se Juraga, ali ne uspijeva realizirati. I onda u sljedećem napadu Kostrenjana u gužvi u šesnaestercu najbolje se snalaze baš oni i nakon Unijeve obrane odbijenu loptu pospremaju u mrežu sa svega 2 metra za 1:2.

Nakon toga pogotka, ekipa NK Opatije dolazi u još dvije velike prilike, prvo oštru prizemnu loptu sa desne strane prema petercu upućuje Šaina, na nju dolazi Srok, ali on prebacuje vrata sa peterca.I na samom kraju odličnom akcijom Opatijci su još jednom izigrali protivnika, a u velikoj prilici ovaj puta se našao Tadić kada je dobio povratnu loptu na 11 metara, ali njegov neuobičajeno loš udarac odlazi sporo i daleko od vratiju.

ŽUPANIJSKI KUP – FINALE
Kategorija: JUNIORI
Igralište: Žuknica ( Kostrena )
Suci: Danijel Klarić ( Ratulje ), Milorad Mihić ( Rijeka ), Marko Cvijović ( Rijeka )

NK POMORAC – NK OPATIJA 2 : 1 ( 1 : 1 )
NK OPATIJA:
Uni, Juraga, Šaina, Kovačević, Hasičić, Srok ( 78′ Pribanić ), Hepp, Francetić, Tadić, Klarin, Ismaili ( 56′ Kudrić )
Trener: Dalibor Zobić

Strijelci:
1:0 Matko Basara u 4′
1:1 Antonio Tadić u 24′
2:1 Antonio Mance u 68′

Marko Francetić / Liburnija.net

error: Content is protected !!