NK Opatija: Vlatković za pobjedu na Krimeji

Fotografija terena na Krimeji dovoljno ilustrira uvjete za igru...

Fotografija terena na Krimeji dovoljno ilustrira uvjete za igru…

Iako s igračem manje, Opatijci su u 86′ uspjeli postići pobjedonosni zgoditak, za kojeg najviše zasluga ima Radomir, koji se na rubu 16-terca lijepo oslobodio svoje pratnje, izašao sam pred vratara i pucao ispod njega u nebranjeni dio mreže u koju bi lopta sigurno ušla da se na pola metra ispred crte nije zaustavila u lokvi vode. Srećom po goste, najprisebniji i najbrži bio je Vlatković koji je dotrčao i ubacio loptu u praznu mrežu za konačnih 1 : 2. Detaljan izvještaj pročitajte u nastavku teksta…

Rijeka – Domaći, igrači (u tradicionalnim crvenim dresovima) Orijenta, pod dojmom prošlotjedne gostujuće pobjede nad NK Krkom, te gostujući, (u bijelim dresovima), igrači Opatije, nakon dvotjedne pauze i poraza od NK Krka prije 14 dana, odigrali su, na trenutke, zanimljivu utakmicu, u sklopu 20. kola 3. HNL Zapad.

Da bi dojam o utakmici bio kompletan, potrebno je bilo jedno “normalno” igralište (što Krimeja odavno nije) i isto takva sudačka trojka (što jučer ni oni, na žalost gledatelja i navijača obiju ekipa, nisu bili).

U takvom ambijentu , po kišovitom vremenu Opatijci su već na samom otvaranju, dali do znanja da su na Krimeju došli po sva tri boda. Koliko se moglo na neravnom, blatnjavom i dijelom pod vodom travnjaku, razvili su svoju napadačku igru i u prvih pola sata stvorili nekoliko izglednih prilika, postigli i jedan zgoditak, kojeg je uvjerljivo najslabiji akter na utakmici, glavni sudac Pajvot, najprije priznao, a potom na sugestiju pomoćnog suca Matića poništio.

Visoko drugo mjesto na tablici...

Visoko drugo mjesto na tablici…

U 9′ Mance s desne strane, uz samu aut liniju na nekih 35 m od gola, svojom prepoznatljivom ljevicom šalje visoku loptu pred gol Orijenta, lopta prelazi sve igrače, pogađa desnu stativu vratiju, odbija se do vratara Hermana koji je na zemlji, i koji ju nespretno hvata i koja mu je izmigoljila iz ruku. Sve to prati Krešić koji natrčava i iz blizine šalje loptu u prazna vrata.

Gosti se vesele, sudac pokazuje na centar, domaći se vratar ljuti sam na sebe, a domaći igrači prosvjeduju, što glavni sudac prihvaća, odlazi do pomoćnog suca Matića i nakon kratkog razgovora, pokazuje na slobodan udarac za domaću ekipu. Neshvatljivo, jer je glavni sudac bio na 10-tak metara od vratiju i imao puno bolji pregled igre nego pomoćni sudac koji je bio udaljen 25 m od gola i prilikom postizanja zgoditka pokazao na centar, da bi se minutu, dvije potom predomislio!?

Iako, pod dojmom da im je zgoditak priznat pa potom poništen, Opatijci nastavljaju s napadima, a domaći se brane i ne prelaze svoju polovicu igrališta. U 18′ nakon lijepe i precizne akcije Mance izlazi malo iskosa sam pred domaćeg vratara no njegov udarac odlazi preko vratiju. U 30′ brza kontra, Mance dugom loptom pronalazi Bjelanovića koji ulazi u 16-terac, malo zastaje, domaća obrana ga stiže, i Bjelanović uspijeva uputiti mlaki udarac kojeg domaći vratara brani (iako je imao puno bolje rješenje – samog Vlatkovića na 7 m od gola).

Tri minute kasnije još jedna brza akcija gostiju, Bjelanović kreće sam prema vratima Orijenta, na nekih 18 m sustiže ga branič Orijenta koji odnosi i loptu i Bjelanovića, a glavni sudac Bjelanoviću pokazuje žuti karton za simuliranje!?. Minutu kasnije, najljepša akcija na utakmici, u kojoj Mance zadnjim pasom pronalazi Vlatkovića usamljenog u kaznenom prostoru, koji vara i prelazi domaćeg vratara i kad su svi gledatelji očekivali zgoditak jer su vrata Orijenta ostala nečuvana i prazna, Vlatković pogađa malu mrežicu, ali s vanjske strane.

I kako te već u nogometu biva, svoj drugi prelazak centra na protivničku polovicu, domaći igrači koriste za svoj prvi udarac prema gostujućim vratima (u prvom poluvremenu), i nakon izgubljene lopte Lazića na sredini terena, i brze protuakcije, preko Kušija, koji iskosa s 10 m prizemno šalje loptu ispod gostujućeg vratara u mrežu, za vodstvo Orijenta – 1 : 0.

Drugo poluvrijeme, bilo je manje sadržajno nego prvo, domaći su se uglavnom branili (kao i tijekom cijele utakmice), a gosti pokušavali doći do rezultatskog poravnanja. Što im je uspjelo u 60′ iz kaznenog udarca kojeg je izveo Marko Bjelanović. A prije zgoditka, najprije je Kolić u 59′ iz slobodnjaka gađao preko živog zida i dobro ispružio vratara Hermana koji je loptu krajnjim naporom izbacio u korner. Korner je izveo Mance, koji je loptu uputio skroz na drugu stranu gdje ju je na 15 m iskosa, dočekao usamljeni Erceg koji oštro i snažno puca i pogađa prečku, od koje se lopta odbija u ruku jednom od igrača u crvenim dresovima, a glavni sudac pokazuje na “bijelu” točku, koja se nalazila u ovećoj lokvi, pa se mjesto za “kazneni udarac” moralo pomaknuti cca 1m ulijevo, što je rezultiralo da umjesto, unaprijed određenog pucača Lazića (ljevaka), udarac izvede (dešnjak), Bjelanović.

...akcija...

…akcija…

Nakon izjednačenja, gosti još više pritišću i stvaraju povoljne prilike, no niti Bjelanović u 67′, ni Vlatković dva puta, u 70′ i u 77′ iz više nego izglednih prilika, ne pronalaze lopti put do mreže. U 84′ gosti ostaju sa 10 igrača, nakon što je Bjelanović dobio drugi žuti karton (i u ovom slučaju ni glavni niti pomoćni nisu ništa vidjeli, akcija je bila nastavljena i kad je nastao prvi prekid, glavni i ovaj puta drugi pomoćni sudac su naknadno “progledali” i vidjeli ono što nitko na stadionu nije vidio – prekršaj Bjelanovića za drugi žuti karton).

Iako s igračem manje, Opatijci su u 86′ uspjeli postići pobjedonosni zgoditak, za kojeg najviše zasluga ima Radomir, koji se na rubu 16-terca lijepo oslobodio svoje pratnje, izašao sam pred vratara i pucao ispod njega u nebranjeni dio mreže u koju bi lopta sigurno ušla da se na pola metra ispred crte nije zaustavila u lokvi vode. Srećom po goste, najprisebniji i najbrži bio je Vlatković koji je dotrčao i ubacio loptu u praznu mrežu za konačnih 1 : 2.

Do kraja utakmice, osim nervoze s obje strane i ponekom “nepredvidivom” odlukom glavnog suca, nije bilo više prilika za postizanje zgoditaka.

Na kraju, pobjeda gostiju, koji su u svemu nadigrali domaćina i , iako teško, više nego zasluženo slavili, i zadržali drugu poziciju na tablici, s istim brojem bodova kao i vodeći Novigrad, ali s utakmicom manje. Slijedeće subote igraći Opatije dočekuju ekipu Vinodola, na domaćem, djelomično obnovljenom i rekonstruiranom, travnjaku

3. HNL ZAPAD
Kolo: 20
Kategorija: SENIORI
Datum: 22.03.2014.
Igralište: Krimeja ( Rijeka )
Suci: Matija Pajvot ( Vrbovec ), Ivan Batušić ( Cvetković ), Goran Matić ( Zaprešić ), 4. sudac: Mihaela Gurdon Bašimamović ( Zaprešić )
Delegat: Josip Pulić ( Rijeka )
Lijećnik: dr Predrag Vlahović
Povjerenik za sigurnost: Vlado Tićak

NK ORIJENT – NK OPATIJA 1 : 2 ( 1 : 0 )
NK ORIJENT:
Herman, Nemetz, Leskur, Guerireri, Polegubić, Rabar, Kuši ( 80′ Babić ), Kovačević, Mikulić, Pašuld ( 65′ Jasprica ), Bajramović ( 75′ Kuduzović )
Trener: Dragan Škulić

NK OPATIJA: Peterfei, Tkalčević, Brozović, Bjelanović, Krešić, Mance, Žgomba ( 46′ Erceg ), Lazić, Kolić, Vlatković, Čubelić ( 78′ Radomir )
Trener: –

Strijelci:
1 : 0 Sanel Kuši u 34′
1 : 1 Marko Bjelanović u 61′ iz 11 m
1 : 2 Niko Vlatković u 86′

Žuti karton:
Bjaramović, Polegubić, Kovačević, Nemetz, Leskur ( NK Orijent )
Lazić ( NK Opatija )

Crveni karton:
Marko Bjelanović ( NK Opatija ) – 2 žuta kartona, prvi u 34′, drugi u 84′

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!