NK Rijeci trofej Ivica Jobo Kurtini!

Damir Mišković i Branko Mijić

Damir Mišković i Branko Mijić

U konkurenciji vaterpolista Primorja, boćara Lea Brnića, karatistica Ivone Tubić i Azre Saleš, odbojkašica Rijeke, jedriličarke Tine Mihelić, boćara Vargona i kuglačica Mlake, NK Rijeka je pobijedila jednoglasnom odlukom žirija.

Rijeka – Dobitnici 21. izbora za sportaša godine Novog lista – Trofej Ivica Jobo Kurtini su nogometaši Rijeke! Tako je odlučio peteročlani sportsko-novinarski žiri u sastavu Nenad Gračan, Samir Barać, Luciano Sušanj, Branko Mijić i Orlando Rivetti. U konkurenciji vaterpolista Primorja, boćara Lea Brnića, karatistica Ivone Tubić i Azre Saleš, odbojkašica Rijeke, jedriličarke Tine Mihelić, boćara Vargona i kuglačica Mlake, Rijeka je pobijedila jednoglasnom odlukom žirija.

Svi uspjesi Rijeke nisu ostali nezapaženi. Plasman u kvalifikacije za Europsku ligu, potom pobjede nad Prestatyn Townom, Žilinom i Stuttgartom te povijesni ulazak u Europsku ligu nagrađeni su i ovim vrijednim trofejem. HNK Rijeka je tako naslijedila proslavljenog hrvatskog vaterpolistu Igora Hinića koji je bio dobitnik prošle godine. To je drugi put u povijesti da jedna ekipa prima nagradu Ivica Jobo Kurtini, nakon 2004. kada ju je osvojila rukometna reprezentacija Hrvatske.

U ime kluba skulpturu Ples delfina akademskog kipara Josipa Diminića primio je predsjednik kluba Damir Mišković. Na nagradi su se, osim predsjednika, također zahvalili i sportski direktor Srećko Juričić te kapetan Dario Knežević.

Svečani čin dodjele nagrade bila je prigoda da se svi skupa prisjete prerano preminulog Roberta Komena.
– Robert je svim srcem živio za Rijeku, puno joj pomogao u najtežem trenutku, da zaživi svoje europske snove. Zato je i ovaj Trofej dijelom i njegov, istaknuo je Branko Mijić u nazočnosti Robertove supruge Olge i kćerke Leonarde.

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: HNK Rijeka

error: Content is protected !!