NK Rijeka u polufinalu Kupa @ Osijek

hnk_rijeka_nk_osijek_prvenstvo_2014 (15)

– Kad ne zabiješ iz onakvih zicera kakve smo mi imali u prvom poluvremenu onda se zna zakomplicirati i zakompliciralo se. Na kraju smo mi imali sreće što smo dogurali do jedanaesteraca, napomenuo je Kek.

Osijek – Nogometaši Rijeke plasirali su se u polufinale Kupa nakon što su, nakon jedanaesteraca, s ukupnim rezultatom 4:3, bili bolji od Osijeka. Nakon devedeset minuta Osijek je vodio 1:0, a kako je prva utakmica u Rijeci završila istim rezultatom za Rijeku, udarci s 11m odlučili su pobjednika.

Tu je Rijeka slavila, nakon posljednjeg udarac Marka Leškovića u petoj seriji. Jedan jedanaesterac je obranio Vargić, Perošević je pogodio okvir gola, a kod Rijeke je promašio samo Moises.

U samoj utakmici Osijek je počeo vrlo angažirano i u prvih pet minuta napravio pritisak na polovicu Rijeke. Ipak do prve prigode dolazi Rijeka. U 10′ nakon lijepe lopte Sharbinija, Kramarić je u prilici sam ispred Mikulića, ali volej udarac je bio ipak lagan plijen za vratara Osijek. Prvi udarac na vrata Rijeke upućuje Mišić u 17′ nakon centaršuta lijevog beka Pavića, ali loptu iskosa sigurno hvata Vargić.

Matjaž Kek

Matjaž Kek

28′ donijela je zanimljiv pokušaj Rijeke. Kramarić se izvukao na desno krilo i dobio pravovremenu loptu od Jugovića. Mikulić je napustio okvir gola, a Kramarić iz mrtvog kuta centrirao za Moisesa… Ipak zamalo previsoko… Do kraja poluvremena Rijeka je preuzela konce igre i dominirala na sredini terena, dok se Osijek nakon početne agresije, odlučio igrati na kontranapade.

Najbolju šansu poluvremena imala je ipak Rijeka…igrala se 44′ kada je nakon lijepe lopte Mujanovića, Mosies primio prsima, odmjerio udarac s 7-8 metara, ali odbija Mikulić. Ni tu nije kraj… na loptu natrčava Sharbini i s 15 metara na gol liniji pogađa Bralića, odbijanac s par metara ipak ne uspjeva u mrežu spremiti Kramarić. U sudačkoj nadoknadi još je jedan volej probao Brezovec. Udarac ide preko gola…

Drugo poluvrijeme Rijeka opet otvara dobrom prilikom. Ovog puta, nakon prekida i slobodnog udraca Brezovca, Knežević fino gađa glavom, ali lopta prolazi i kraj vratara Osijeka i kraj vratnice.

A onda šok. U 55′ nakon nesporazuma riječkih igrača, Mišić je ukrao loptu na sredini terena te se sjurio prema golu i opalio s 20 m. Vargić odbija, ali na odbijanac nailazi Dugandžić koji pogađa prazan gola Rijeke. 1:0 Osijek!

Osijek imao još jednu veliku prigodu. Sjurio se Dugandžić nakon još jednog nesporazuma kod Riječana sam prema golu. Ali gađa kraj vratiju iz dobre pozicije s 11m.

Trener Rijeke odmah mijenja. Ušao je Krstanović, izašao je Sharbini. To je bila planirana zamjena, no vrlo brzo je nažalost došla i neplanirana. Od 71′ minute umjesto ozljeđenog Marića u igri je Lešković.

Rijeka se nakon gola pribrala. Ubrzo nakon ulaska Leškovića, napravili su višak na desnoj strani. Odlično je ubacio Mujanović, a Jugović puca s desetak metara. Lopta pogađa nekog od Osječana na gol crti, ali se odbija Kramariću iza leđa…

No i Osijek je mogao do drugog gola a kobna minuta za Rijeku skoro je bila 81. Lijepo se izvukao iza leđa obrane gostiju Glavaš i pucao iz prve, ali preko gola. Posljednju izmjenu kod Rijeke trener Kek napravio je u 85′ kada je umjesto Jugovića ušao Alispahić.

Sve je ipak moglo biti riješeno u 86′. Na loptu Brezovca, Kramarić se sjurio prema golu Mikulića no dribling na posljednjeg čovjeka osječke obrane nije uspio.

hnk_osijek_nk_rijeka

Bila je to posljednja prilika na utakmici.

Nakon utakmice četvrtfinala Kupa s Osijekom i plasmana u polufinale trener Rijeke Matjaž Kek na službenoj press konferenciji je rekao:

– Kad ne zabiješ iz onakvih zicera kakve smo mi imali u prvom poluvremenu onda se zna zakomplicirati i zakompliciralo se. Na kraju smo mi imali sreće što smo dogurali do jedanaesteraca. Tu se onda ipak vidjela staloženost, mirnoća i koncentracija. Prošli smo, a kad se prođe ovako onda znači da smo imali i sreće jer jedanaesterci su lutrija. Ali dobro, prošli smo, to je bio i cilj. Domaćinu čestitke i želim im sve dobro u nastavku prvenstva. Imaju potencijal i ekipu. I podršku koju su imali i pozitivna atmosfera oko njih je zaista dobra.

Imao je i poruku za svoje igrače.

– Mojim igračima upozorenje da se ne može u pojedinim momentima misliti na sebe. Mi smo utakmicu kontrolirali a onda i sami sebi zabili gol. I ne volim kad se igrači izdignu iznad ekipe ili kad netko nešto odigra, pa misli da može imati mjesec dana pauze. Prolasku se ne gleda u zube, ali imamo mi što popričati do utakmice s Lokomotivom – zaključio je Kek.

NK OSIJEK: Mikulić – Matas, Jonjić, Bralić, Pavić (od 89′ Perošević) – Kurtović, Šorša (od 79′ Glavaš), Vitaić, Mišić, Škorić – Dugandžić

HNK RIJEKA: Vargić – Mujanović, Knežević, Marić (od 71′ Lešković), Bertoša – Močinić, Moises, Brezovec – Jugović (od 85′ Alispahić), Kramarić, Sharbini (od 65′ Krstanović)

1:0 55′ Dugandžić

JEDANAESTERCI:
Krstanović 1:1, Vitaić 2:1, Brezovec 2:2, Škorić – brani Vargić, Kramarić 3:2, Perošević – okvir gola, Moises – kraj gola, Dugandžić – 3:3, Lešković 4:3

Ivan Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!