Noć kazališta u Zajcu – Građani Rijeke pohitali na otvorene probe!

HNK_ivana_pl_zajca_2014_ilustracija

Kako je zbog prostornih mogućnosti broj mjesta ograničen, a zanimanje publike veliko, sve besplatne propusnice na blagajni Kazališta za ova su događanja već podijeljene.

Rijeka – HNK Ivana pl Zajca ovu će subotu, 15. studenog, u sklopu “Noći kazališta” svojoj vjernoj publici, građanima Rijeke pokloniti besplatni program pod nazivom VAŠE KAZALIŠTE u (G)RADU. Radi se o interaktivnom programu čiji je cilj uspostaviti komunikaciju između praktičara i gledatelja, kazališta i zajednice kojoj pripada.

– Program započinje već u 13.00 sati u baletnoj dvorani (Bulevard oslobođenja bb – ulaz kod Stereo dvorane) gdje će posjetitelji moći vidjeti probu ansambla Baleta koji priprema izvedbu “Orašara Evolution” u koreografiji Ronalda Savkovića. Popularna baletna bajka bit će ove sezone tehnički zahtjevnija za plesače te i vizualno drugačija, a time, nadamo se, zanimljivija i našoj publici. U 17 sati počinje organizirani razgled kazališne zgrade kroz koju će voditi Ana Miljanović. U sklopu razgleda najvažnijih punktova i znamenitosti kazališnog interijera, posjetitelji će čuti i o povijesti ovog impozantnog zdanja koje je remek djelo arhitekture svoga vremena. Sat vremena kasnije, nastavlja se ciklus komornih koncerta ”Opera u foyeru“ koncertom ”Večer arija iz opereta i komičnih opera“ kojev će izvoditi sjajni riječki operni solisti Olga Kaminska, Vanja Zelčić, Sergej Kiselev, Marko Fortunato i Dario Bercich uz glasovirsku pratnju Ane Anconelli. Kako je zbog prostornih mogućnosti broj mjesta ograničen, a zanimanje publike veliko, sve besplatne propusnice na blagajni Kazališta za ova su događanja već podijeljene, poručili su iz kazališta.

Zanima vas s kako izgleda proba Hrvatske drame? Zavirite na probu predstave “Hrvatsko glumište”, koju potpisuju redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, od 19.30 do 20.00 sati (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka – službeni ulaz u Kazalište). Nakon odlaska na probu, naši će gledatelji razgovarati o onome što su vidjeli s mladim dramaturginjama koje rade na predstavi Ninom Gojić i Natašom Antulov. Požurite, propusnica je ostalo još malo! Pritom upozoravamo da je dobna granica za ovaj program 16+ godina.

Zanima vas kako nastaje svjetlo u kazalištu? Što je to filter? Što je to spot? Koja je uloga redatelja, a koja oblikovatelja svjetla? Pridružite nam se na još jednom sastanku “Diplomiranog gledatelja.” Susret će se održati u 16.00 (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka – službeni ulaz u Kazalište). Polaznici će imati priliku vidjeti na koji način nastaje svjetlo u kazalištu, te imati priliku razgovarati s redateljem Oliverom Frljićem. Ovom se susretu možete pridružiti ukoliko požurite i prijavite se još danas putem mail adrese: diplomirani.gledatelj@gmail.com ili na broj telefona: 091/1555165.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!