Noć muzeja 2010 @ Kastav

noc_muzejaKastav – Noć muzeja 2010 održat će se 29. siječnja, od 18 sati do jedan iza ponoći, u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva. Bit će to šesta Noć muzeja u kojoj će posjet muzejima koji sudjeluju u akciji biti besplatan. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, te njegove dvije dislocirane zbirke Muzejska zbirka Kastavštine u Kastvu i Etnografska zbirka otoka Krka u Dobrinju i ove će se godine priključiti toj manifestaciji.
U PPMHP-u u Rijeci biti će prikazana izložba pod nazivom Ars erotica gdje će se eksponatima iz fundusa Muzeja i iz privatnih zbirki, ukazati na kulturološke i sociološke aspekte seksualnosti i na utjecaj seksualnosti na svakodnevni život i umjetnost od prapovijesti do danas. Izložba ”I ja sam zaljubljen/a” u spomenutim dislociranim zbirkama Muzeja tematski će se nadovezati na izložbenu temu matičnog muzeja izlaganjem dječjih radova nastalih u vrtiću u sklopu svakodnevnih aktivnosti koje se dotiču teme ljubavi i zaljubljenosti.
Radovi će biti izloženi u prostorijama Muzejske zbirke Kastavštine u Kastvu, odnosno Etnografske zbirke otoka Krka u Dobrinju, u Noći muzeja 29. siječnja 2010. godine, u vremenu od 17 do 21 sat.
Ivan Mellor

error: Content is protected !!