Noć muzeja 2014. – Otvorenje izložbe Zvončar u fokusu uz klapsku pjesmu @ Zvončarska muzejska zbirka

zvoncar_fokus_rukavac_2012

Izložbom će se predstaviti 32 fotografska rada od kojih su 3 rada posebno nagrađena. Program će se upotpuniti glazbenim programom klapa sa područja Općine, a nastupiti će Klapa Skalin, klapa Zvonejski kanturi te Ženska klapa Rožice iz Šapjana. Druženje će trajati do ponoći, a osim u umjetničkoj fotografiji i izvrsnoj klapskoj pjesmi, prisutna publika moći će uživati i u slatkim pusnim delicijama.

Rukavac – Zanimljiv program povodom Noći muzeja očekuje sve posjetitelje ovog petka, 31. siječnja, s početkom u 20 sati, u Zvončarskoj muzejskoj zbirci.

Ženska klapa Rožice

Ženska klapa Rožice

Program počinje u 20 sati kreativnom radionicom, za sve posjetitelje, na kojoj će se moći naučiti osnovne tehnike izrade zvončarskeh rožic od krep papira. Nastavlja se u 21:40 otvorenjem izložbe “Zvončar u fokusu” kojom će se predstaviti fotografski radovi pristigli na Natječaj tijekom Pusta 2013. godine. Izložbom će se predstaviti 32 fotografska rada od kojih su 3 rada posebno nagrađena. Posjetitelji će imati prilike uživati u izloženim fotografijama na kojima je zabilježena etno baština poput zvona, zvončarskog mota, pohoda, kola, maski te svih onih elemenata kojima su zvončari našeg kraja prepoznati kao posebna vrijednost koju treba čuvati. Program će se upotpuniti glazbenim programom klapa sa područja Općine, a nastupiti će Klapa Skalin, klapa Zvonejski kanturi te Ženska klapa Rožice iz Šapjana. Druženje će trajati do ponoći, a osim u umjetničkoj fotografiji i izvrsnoj klapskoj pjesmi, prisutna publika moći će uživati i u slatkim pusnim delicijama.

noc_muzeja_2014

Podsjetimo, Noć muzeja 2014. održat će se u petak, 31. siječnja 2014. u više od 200 muzeja, galerija i ustanova u kulturi, u 100 hrvatskih gradova. Započet će svečanim otvorenjem izložbe ”Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu / Izložba s povodom“ 31. siječnja u 18 sati u zagrebačkom Muzeju Mimara.. Jedan od povoda organizacije izložbe je podrška muzejske zajednice Hrvatske, Zemaljskom muzeju BIH u Sarajevu koji je zbog neriješene zakonske regulative zatvoren za javnost već više od godine dana. Na taj način još jednom će se ukazati na vrijednost i značaj baštinskih ustanova, obnove baštine i stavljanja u funkciju s ciljem razvoja društva i međunacionalne suradnje.

Posebna podrška u organizaciji manifestacije dana je uključivanju lokalnih zajednica u programe Noći muzeja, te se naglašava važnost potencijalnog razvoja kulturno-turističkih itinerera temeljenih na ponudi kulturnih ustanova.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!