Noćas prelazimo na ljetno računanje vremena @ Liburnija

Ljetnim računanjem vremena mijenja se i tarifni obračun struje, a ‘jeftina’ tarifa počinje se obračunavati u 22 sata i traje do osam sati ujutro.

Opatija, Matulji, Lovran, Kastav, Mošćenička Draga – Noćas prelazimo na ljetno računanje vremena, stoga ćemo ovaj Uskrs spavati sat vremena kraće – što znači sat vremena manje sna (barem u ovom periodu aklimatizacije).

– Sukladno uredbi o računanju vremena u 2013. godini, ljetno računanje vrijeme počinje 31. ožujka 2013. godine u dva sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u dva sata, računa kao tri sata, objavili su iz Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

Ljetno računanje vremena donosi i više dnevnog svjetla, a time i uštede u trošenju eklektične energije. Ljetnim računanjem vremena mijenja se i tarifni obračun struje, a ‘jeftina’ tarifa počinje se obračunavati u 22 sata i traje do osam sati ujutro. Također, od ove nedjelje zakonom više nećemo biti obavezni paliti dnevna svijetla na automobilima, dok za motocikle i mopede ova odredba ne vrijedi.

I. Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net