Nogometaši Maksimira osvojili tri boda u jučerašnjem susretu protiv Opatije

nk_opatija_makimir_01

Iz prve ozbiljnije akcije na utakmici, gosti su poveli, Mršić je na sredini terena gostima poklonio loptu, Bektaši se probio po desnoj strani i uputio oštru povratnu loptu koju, pokraj “uspavanog” Cvetkovića, Hodak zakucava u mrežu nemoćnog Raspora.

Opatija – U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, Opatijci su poraženi na domaćem travnjaku od ekipe NK Maksimir. Po blatnjavom i za igru, teškom terenu, igrači u zelenim dresovima (Maksimir) bolje su se snašli, pogotovo u prvom poluvremenu kad su bili puno bolji protivnici i na kraju odnijeli sva tri boda iz Opatije.

Iz prve ozbiljnije akcije na utakmici, gosti su poveli, Mršić je na sredini terena gostima poklonio loptu, Bektaši se probio po desnoj strani i uputio oštru povratnu loptu koju, pokraj “uspavanog” Cvetkovića, Hodak zakucava u mrežu nemoćnog Raspora. Mogli su gosti povećati svoje vodstvo u 30′ kad je Hodak očiglednim prekršajem (kojeg danas izuzetno slabi i intriganti sudac Rajko nije sudio), uzeo loptu Mršiću na sredini igrališta i sjurio se sam prema vratima Opatije i kad je došao na 18 m pokušao lob udarcem, ali je njegov udarac liznuo vratnicu i završio iza gola. Samo dvije minute kasnije Dadić na 17 m ruši Bektašia, a Glasnovićev slobodan udarac završava preko vratiju. Opatijci u prvom dijelu igre, nisu uputili niti jedan udarac prema vratima Grlja.

U nastavku gledamo potpuno drugačiju sliku, sada domaći dominiraju i stvaraju prilike, a gosti se brane i čuvaju svoje vodstvo. Nakon greške zadnjeg igrača gostiju, Žugaja, Šuker se u 51′ našao sam pred vratarem gostiju, koji je uspio tijelom obraniti njegov udarac i skrenuti loptu u korner. Iz kornera T.Rudan pronalazi samog Dadića na 4-5 m od gola no njegov udarac odlazi pokraj druge stative i druga prigoda za izjednačenje odlazi u nepovrat. U 58′ ponovo iz kornera kojeg je izveo T.Rudan, najviši u skoku je Lazić, ali i njegov udarac odlazi pokraj vratiju. Od tog trenutka, gosti počinju s odugovlačenjem i zadržavanjem igre, a 100-tinjak gledatelja do kraja utakmice nije gledalo nogomet nego iživljavanje glavnog suca ove utakmice, koji je očito odlučio, iz samo njemu poznatog razloga (?), biti glavni “glumac” jučerašnje slabe nogometne predstave.

3. HNL ZAPAD
Kolo: 15
Kategorija: SENIORI
Igralište: NK Opatije
Suci: Igor Rajko ( Poreč ), Nenad Hendak ( Vrbovec ), Mato Josipović ( Križ ), 4. sudac: Saša Kapular ( Brtonigla )
Delegat: Žarko Ivančić ( Zabok )
Doktor: dr. Lovro Tkalčić

NK OPATIJA – NK MAKSIMIR 0 : 1 ( 0 : 1 )
NK OPATIJA:
Raspor, J.Rudan (82′ Bajramović), Klapan, Lazić, Cvetković, Šuker, Mršić (46′ Jug ), Kovačević, Dadić, Krešić, Gibićar (46′ T.Rudan )
Trener: Zoran Bogolin

NK MAKSIMIR: Grlj, Rebernjak, Perić, Valenta, Krznar, Nakić (82′ Kadirić), Bektaši, Hodak (85′ Valković), Glasnović, Žugaj, Kovačić
Trener: Rajko Vidović

Strijelac: 0:1 Filip Hodak u 18′

Žuti kartoni: Dadić, Mršić, T.Rudan, Jug, Krešić, Lazić ( NK Opatija ), Grlj, Glasnović, Bektaši, Valković ( NK Maksimiri )

Mladen Sinožić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!