Nogometaši Rijeke upisali treći prvenstveni poraz @ Šibenik

Rijeka je doživjela treći prvenstveni poraz (Osijek, Lokomotiva) u utakmici u kojoj je sve krenulo u krivom smjeru od samog otvaranja. Šibenik je bolje krenuo u utakmicu. De Frias je u osmoj minuti lijepo pucao s 18 metara, Nevistić je uspio dodirnuti loptu.

Rijeka – Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju u Šibeniku (0:2) u utakmici desetog kola Prve HNL.

Rijeka je doživjela treći prvenstveni poraz (Osijek, Lokomotiva) u utakmici u kojoj je sve krenulo u krivom smjeru od samog otvaranja.

Šibenik je bolje krenuo u utakmicu. De Frias je u osmoj minuti lijepo pucao s 18 metara, Nevistić je uspio dodirnuti loptu.

Ipak, domaćin je poveo u 12. minuti. Lepinjica je izgubio loptu na sredini teren. Obeng je na desnoj strani slomio Smolčića, Lepinjica nije stigao zatvoriti ubačaj, a Bulat je bio precizan – 1:0.

Rijeka je prvi put prijetila u 20. minuti. Kulenović i Lepinjica odigrali su dupli pas, Kulenović se našao u dobroj poziciji u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao preko gola.

Samo minutu kasnije, Pajić je ubacio, Obeng dobro pucao glavom, lopta je prošla pored vratnice.

Rijeka je odgovorila 60 sekundi kasnije. Menalo je izdržao dvoboj na centru, sjurio se prema golu i gurnuo loptu za nadolazećeg Kulenovića koji se našao u sjajnoj prilici, ali udarac je okrznula braniča Šibenika i završila u korneru.

U 32. minuti nova velika prilika za Šibenik. Galešić je izgubio loptu na sredini terena, Obeng se sjurio u punom sprintu i snažno potegnuo sa 16 metara, ali lopta je otišla iznad grede.

Četiri minute kasnije brzi Obeng ponovo se sjurio prema golu Rijeke, izbio sam pred Nevistića, ali vratar Rijeke odličnom reakcijom sačuvao je svoj mrežu.

U 40. minuti dogodio jedan od ključnih detalja utakmice. Nakon jednog skoka, sudac Jović pokazao je prekršaj za Šibenik i žuti karton Velkovskom. Nakon prigovora, branič Rijeke zaradio je i drugu opomenu i bijeli su ostali na deset igrača.

I onda je Rijeka, u drugoj minuti sudačke nadoknade, stigla do najveće prilike. Tomečak je ubacio, Menalo odlično pucao glavom, ali vratar Šibenika je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu.

Šibenik je u nastavku krenuo po drugi gola. Raspoloženi Obeng u 51. minuti sjurio se prema golu Rijeke i  poslužio Jurića čiji je udarac iz 100 postotne prilike otišao pored gola.

Obeng je ponovo bio pokretač akcije u 55. minuti, ali udarac de Friesa nije bio precizan.

Rijeka je prijetila u 60. minuti. Murić je odlično izveo korner, Menalo je ostao sam na 16 metara, ali udarac nije bio kvalitetan i domaći braniči blokirali su udarac.

U 74. minuti Obeng je još jednom, po tko zna koji put, pretrčao obranu Rijeke i sjajno poslužio Sahitija za konačnih 2:0.

error: Content is protected !!