Nominacije za Porin: Liburnijski glazbenici pok(o)rili sve glazbene žanrove @ Opatija

Ženska klapa Kastav

Ženska klapa Kastav

Vrsni glazbenici s našeg područja nominirani su uglavnom kao producenti – i to Ivan Popeskić za Massimov ”1 dan ljubavi” u kategoriji pop glazbe, Zvjezdan Ružić u kategoriji jazza, Saša Matovina i Robert Funčić za album Ženske klape Kastav, a Elvis Stanić za album Ibrice Jusića ”Harlekino” u kategoriji zabavne glazbe.

Opatija – Glazbenici s liburnijskog područja tradicionalno su poznati po svojoj kvaliteti, a tu je činjenicu potvrdila i konačna lista nominiranih za osvajanje 23. nagrade Porin, na kojoj se našlo mnogo poznatih imena s područja od Mošćeničke Drage do Kastva.

Ivan Popeskić nominiran je kao producent Massimova albuma ”1 dan ljubavi”, koji se našao u konkurenciji za najbolji album godine, ali i u šest drugih kategorija, između ostalih i za najbolji pop album što lovranskom glazbenom producentu daje šansu za osvajanje još jednog ”kipića”. Popeskić je, u društvu Nikše Bratoša i Predraga Martinjaka, zbog ovog albuma nominiran i za najbolju glazbenu produkciju.

U kategoriji najboljeg albuma jazz glazbe nominiran je matuljski pijanist Zvjezdan Ružić, kao autor albuma The Knightingale Cabaret čiji je producent Miro Vidović. Skladba ”Moreška” s ovog albuma nominirana je kao najbolja jazz skladba.

I među klapskom glazbom liburnijska glazbena scena ima svog ”konja za trku” – album ”Si naši vijaji” Ženske klape Kastav nominiran je za najbolji album klapske glazbe, a producenti su mu Saša Matovina i Robert Funčić.

Kao producent, nominiran je i Elvis Stanić, i to za album ”Harlekino” Ibrice Jusića koji je osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!