NOVA ODLUKA STOŽERA: Kafići i klubovi od danas mogu raditi do ponoći

NOVA ODLUKA STOŽERA: Kafići i klubovi od danas mogu raditi do ponoći

Arhiva

To će značajno pogoditi turističke destinacije poput Opatije, ali i Rijeke kao Europske prijestolnice kulture i grada koji poznat po svom noćnom životu.

Rijeka – Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

To će značajno pogoditi turističke destinacije poput Opatije, ali i Rijeke kao Europske prijestolnice kulture i grada koji je poznat po svom noćnom životu.

– Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea’, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

– Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali’, kazao je Capak.

Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

error: Content is protected !!