Nova turistička ponuda u Matuljima – Najam električnih bicikala za lakše istraživanje 150 kilometara staza

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, održat će se prezentacija električnih bicikala turističkim iznajmljivačima i svim zainteresiranima.

Matulji – Nova turistička ponuda u Matuljima, najam električnih bicikala, predstavit će se turističkim iznajmljivačima i svima zainteresiranima ovog vikenda u Sportskom centru Damar u Rukavcu. Kako je istaknuto na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, najam bicikala organizira obrt Partenca, koji je ponudio mogućnost suradnje matuljskoj turističkoj privredi.

– U našoj ponudi su bicikli koje dovozimo na lokaciju na poziv, što može biti zanimljivi vid ponude koju iznajmljivači mogu predstaviti svojim gostima, kao odličan način upoznavanja Matulja. Isto tako imamo i organizirane izlete biciklima za manje grupe u zaleđe Opatije, ali i Istru i na kvarnerske otoke. Želimo u to uključiti i eno-gastronomsku ponudu, pa te izlete zaključujemo posjetom nekom obiteljskom gospodarstvu s domaćim proizvodima, rekao je uime Partence Alfred Šaina.

U subotu, od 10 do 13 sati te od 14 do 17 sati održat će se demonstracijske vožnje u trajanju od 15 minuta uz instruktora, a u 18 sati prezentacija turističkog, rekreativnog i zdravstvenog programa korištenja električnih bicikala te prezentacija web stranica, u Domu Rukavac (Pul Kinkeloveh).

Dan kasnije, u nedjelju od 9 do 12 sati trajat će demonstracijske vožnje u trajanju od 15 minuta uz instruktora, a u 13 sati održat će se prezentacija u Domu Rukavac. Kako je istaknuto na tiskovnoj konferenciji, poželjno je da zainteresirani dođu u sportskoj odjeći i ukoliko posjeduju vlastitu biciklističku kacigu da ju ponesu. Ukoliko nemaju zaštitnu kacigu, osigurati će ih organizator, ali je potrebno da na glavi imaju (zbog higijenskih razloga) maramu ili potkapu.

– U Matuljima ima više od 150 kilometara biciklističkih staza koje su turistima već dobro poznate i odlično prihvaćene, no u ljetnim mjesecima možda postoji bojazan dijela manje iskusnih vozača da se neće moći uspeti do Lisine ili Škrapne. Električni bicikli, koji omogućuju korisnicima da prilagode napor svojim mogućnostima, sada će im dati veću sigurnost da će moći savladati bilo koji teren, kazala je Marijana Kalčić, direktorica Turističke zajednice Matulja, istaknuvši kako je unaprjeđenje turističke ponude način na koji Matulji žele pratiti svjetske turističke trendove. Dodala je kako Matulji turistički konstantno rastu, pri čemu je lanjska godina bila rekordna s više od 100 tisuća ostvarenih noćenja i 204 privatna iznajmljivača. Za usporedbu, istaknula je, 2004. godine ostvareno je svega 4.500 noćenja.

U slučaju kiše, prezentacija će se održati 6. i 7. travnja prema istom rasporedu.

 

error: Content is protected !!