Nove aktivnosti u cilju uređenja plaže Slatina @ Opatija

Liburnija.net: Odbojkaško igralište @ Slatina

Naime, dovršetak procesa izvlaštenja Rivijere d.d sa plaže Slatina jednako je bitan preduvjet, kao i izrada programskog rješenja uređenja plaže za dodjeljivanje putem natječaja koncesije na plaži.

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić obavio je sastanku u Državnom odvjetništvu, a povod sastanku bila je problematika nefunkcioniranja plaže Slatina i sadržaja na plaži.

– Kao što je javnost već upoznata, plažom Slatina bez pravnog osnova upravlja tvrtka Rivijera d.d. No, kako je riječ o pomorskome dobru, koje ne može biti po zakonu upisano u temeljni kapital neke tvrtke, tako je u tijeku proces izvlaštenja tvrtke Rivijera d.d. sa Slatine kojeg provodi DORH. Plaža Slatina koja se nalazi u centru Opatije postala je sve zapuštenija, a problemi u njezinu funkcioniranju su rasli, te je stajalište Grada Opatije kako je ovakvo stanje neodrživo. Stoga je Grad paralelno krenuo u rješavanje problematike plaže Slatina. S jedne strane, krenulo se u izradu programskog rješenja uređenja plaže Slatina, a s druge u intenziviranje suradnje sa predstavnicima Državnog odvjetništva kako bi se proces izvlaštenja što prije okončao. Na jučer održanom sastanku u DORH-u dogovorene su aktivnosti koje trebaju omogućit proces koncesioniranja, poručili su iz Grada.

Naime, dovršetak procesa izvlaštenja Rivijere d.d sa plaže Slatina jednako je bitan preduvjet, kao i izrada programskog rješenja uređenja plaže za dodjeljivanje putem natječaja koncesije na plaži.

– U slučaju Slatine će se, kao i kod kupališta Lido, predložiti Skupštini Primorsko-goranske županije da se, kad se za to stvore uvjeti, raspiše natječaj za dodjelu koncesije. Grad Opatija nastoji stvoriti sve preduvjete kako bi se koncesioniranje Slatine moglo zatražiti do konca ove godine. U sklopu pripreme izrade programskog rješenja uređenja plaže Slatina Grad Opatija proveo je internetsko savjetovanje u trajanju od mjesec dana kako bi se i zainteresirana javnost mogla uključiti te dati svoje prijedloge viđenja budućih sadržaja i izgleda ove plaže. Savjetovanje je okonačno, a pristigli prijedlozi svakako će se uzeti u obzir pri izradi programske studije uređenja Slatine, dodali su iz Grada.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!