Nove presude oko dionica LRH @ Rijeka


Iz Grada Opatije stižu informacije kako presudu još nisu službeno dobili, te kako će uložiti žalbu Vrhovnom trgovačkom sudu na takvu odluku Trgovačkog suda u Rijeci.

Opatija/Rijeka – Trgovački sud u Rijeci svojom je nedavnom odlukom naložio Gradu Opatiji kupnju dionica Liburnia Riviera Hotela od privatnog vlasnika, po cijeni od 6.263,28 kuna po dionici, a treba otkupiti 10 dionica te na ukupni iznos platiti i zatezne kamate u visini od 14 posto godišnje.
Druga je to presuda koju riječki Trgovački sud donosi u korist malih dioničara, a čini se da bi se prema istoj ”špranci” mogla dogoditi prava ”poplava” presuda kojima se Opatija primora da izravnim ugovorima s malim dioničarima ”konzumira” obavezu objave ponude za preuzimanjem LRH koju joj je utvrdila Hanfa.
– Ovo je po mojem saznanju druga usvojena tužba, a navodno je pismena presuda i obrazloženje za prvu presudu dostavljeno stranama ovih dana i počeo je teći rok za ulaganje žalbe koju je gradonačelnik Opatije unaprijed najavio. Objave presuda koje su bile zakazane za 30.4. su odgođene (spajanje neradnih dana) ali do kraja sljedećeg tjedna zakazane su još neke objave. Sud je utvrdio da je za grad Opatiju i općine 14.6.2007. nastala obveza objave ponude za preuzimanje LRH. Svi argumenti koje je Opatija isticala i pokušavala osporiti svoju obvezu su odbačeni, kao i traženja da se odredi prekid postupka do odluke Upravnog suda po tužbama Opatije protiv rješenja HANFA-e, a kao irelevantno je ocjenjeno i mišljenje Ministarstva financija, kazao je predsjednik Udruge malih dioničara LRH Dražen Nikolić.
Iz Grada Opatije stižu informacije kako presudu još nisu službeno dobili, te kako će uložiti žalbu Vrhovnom trgovačkom sudu na takvu odluku Trgovačkog suda u Rijeci.
Davor Žic / Liburnija.net