Nove vrijedne nagrade opatijskoj Glazbenoj školi “Mirković”

glazbena_skola_mirkovic_natjecanje_zagreb_2015 (2)

glazbena_skola_mirkovic_natjecanje_zagreb_2015 (3)

GŠ “Mirković” u svom dvadesetogodišnjem djelovanju bilježi više od 170 nagrada učenika postignutih na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima.

glazbena_skola_mirkovic_natjecanje_zagreb_2015 (1)

Zagreb – Na 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa za regiju sjever koja obuhvaća Istru, Primorje, Sjeverozapadnu Hrvatsku, Zagrebačku županiju i Grad Zagreb, održanom u Zagrebu u novoj zgradi Muzičke akademije nastupili su učenici Glazbene škole “Mirković”.

Ocjenjivanje natjecatelja temelji se na vrednovanju pet elementa: tehničke vještine; kvaliteta zvuka; fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti; točnost izvedbe; umjetnički dojam izvedbe odnosno ocjena osobnog pristupa izvedbi.

Najuspješniji je bio Massimiliano Marcel, učenik 6. razreda klavira osnovne glazbene škole u klasi prof. Nataliye Marycheve koji je u kategoriji natjecatelja od 11 – 13 godina osvojio 1. nagradu. Svojim nastupom stekao je uvjete za nastup na državnom natjecanju koje će se u ožujku održati u Dubrovniku. U istoj kategoriji klavirista od 11 – 13 godina natjecalo se još tri učenika 6. razreda osnovne glazbene škole koji su brojem osvojenih bodova ostvarili drugu nagradu, a to su Silvestar Pulić u klasi prof. N Marycheve, Martin Đuras u klasi prof. Marije Mikulić Štimac te Tomislav Štimac u klasi prof. Slađane Buklijaš.

glazbena_skola_mirkovic_natjecanje_zagreb_2015 (2)

– Među mlađim kandidatima, u prvoj kategoriji za klaviriste do 11 godina, nastupila je učenica 2. razreda glazbene škole Natali Ružić u klasi prof. N. Marycheve i osvojila drugu nagradu. U natjecanju za solo pjevače, u drugoj kategoriji od 16 – 18 godina, nastupila je Nikolina Volarević, učenica 1. razreda Srednje glazbene škole “Mirković” u klasi prof. Branke Ristić te također osvojila drugu nagradu. GŠ “Mirković” u svom dvadesetogodišnjem djelovanju bilježi više od 170 nagrada učenika postignutih na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima. Natjecanja su veliki poticaj učenicima i glazbenim pedagozima u podizanju nivoa kvalitete glazbenog obrazovanja i nagrade su kruna ustrajnosti, kvalitetnog pedagoškog i umjetničkog rada s učenicima, istaknula je ravnateljica škole, Olivera Mirković.

Ocjenjivački sud ovog natjecanja čine najistaknutiji hrvatski akademski glazbenici, a natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!