Novi Dan akcije @ Opatija

mladi_sm…središnji dio projekta ”Mislim globalno, djelujem lokalno” održat će se ovog četvrtka u prostorijama Grada Opatija…
…u Danu akcije sudjeluje 40 učenika u učenica opatijskih srednjih škola, s ciljem organiziranja jednog projekta na temu ”Mladi za mlade”…

Opatija – U četvrtak, 7. travnja, 40 učenika i učenica opatijske Gimnazije Eugena Kumičića, Hotelijersko-turističke, Ugostiteljske i Obrtničke škole iz Opatije sudjelovat će u ”Danu akcije”, središnjem događaju projekta ”Mislim globalno, djelujem lokalno” u organizaciji udruga GONG i Delta te Grada Opatije.
Tijekom ”Dana akcije” učenici će biti podijeljeni u 4 manje radne grupe u kojima će uz pomoć koordinatora i koordinatorica, pripremati projektne prijedloge na temu ”Mladi za mlade”. Peta, novinaraska grupa učenika, koju će voditi novinar Novog lista i glavni urednik portala Liburnija.net Davor Žic, pratit će rad svih ostalih grupa i izrađivati novine koje će nakon ”Dana akcije” biti tiskane i predstavljene javnosti. U ulozi koordinatora grupa učenika ove se godine pojavljuju učenici koji su prošle godine bili sudionici ovog projekta – Katja Milošević, Luka Čapeta, Damjan Dražul i Patrik Mršnik.
– Projekt ”Mislim globalno, djelujem lokalno!” odgovara na potrebu za aktivnijim sudjelovanjem mladih osoba u političkom i društvenom životu lokalne zajednice te na problem negativnog stava mladih prema politici i javnom angažmanu općenito. Cilj ovog projekta je potaknuti i povećati aktivno sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici i time smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti, odnosno nepovjerenje političkih institucija i društva prema mladima, povećati uključenost mladih u procese donošenja odluka na lokalnoj razini te potaknuti aktivizam i volonterski rad mladih te njihovo uključivanje u rad udruga i građanskih inicijativa, kazali su organizatori.
Podsjećamo, prošle godine učenici su obrađivali temu ”Volontiranje”. Nakon ”Dana akcije” proveden je pobjednički projekt jedne grupe učenika koji je uključivao više kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti provedenih na plaži u Ičićima tijekom događaja pod nazivom ”Jazz, Dance & Volleyball”.

Liburnija.net: Radna atmnosfera na prošlogodišnjem Danu akcije...

Liburnija.net: Radna atmnosfera na prošlogodišnjem Danu akcije...


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!