Novi “Savjet mladih”

Zoran Kik - detalj s 2. olimpijade Leprinac vs. Pojane

Zoran Kik - detalj s 2. olimpijade Leprinac vs. Pojane

Opatija – Goran Baretić (Crveni križ), Nina Bartolović (HNS), Ivona Brajković (Učeničko vijeće OŠ RJK), Denis Bolić (Serenada Opatiji), Ivan Cerovac (SDP), Davor Dujmić (Lions), Maša Dunatov (Kulturni front), Ema Starčić (DND Opatija) i Ivan Vidaković (UABA) članovi su novog Savjeta mladih Grada Opatije. Njih su na tajnom glasovanju danas izabrali članovi opatijskog gradskog Vijeća, a za to su im bila potrebna dva kruga. Tri su kandidata imala isti broj glasova, a na ponovljenom izboru iz kombinacija je ispao Zoran Kik (Udruga mladih i građana Leprinac). Već ranije “odbačeni” su Domagoj Tramontana (MNK Gorovo), Antonija Slavić (Vijeće učenika HTŠ), Sven Jelić (IDS), Paolo Jakovašić (IDS), Goran Đorđević (KK Opatija), Nikola Cvjetković (UABA) i Anton Brnelić (KK Opatija).

politika

”Udruga mladih i građana Leprinac jedna je od najaktivnijih udruga u Gradu Opatiji. U svoje 3 godine postojanja organizirali smo: Humanitarni koncert za pomoć osobama s posebnim potrebama (skupljeno je preko 150.000 kuna), snimili smo dokumentarno igrani film ”Samo dva prsta do neba” (koji je izašao u Novi list), dvije Balinjerade, dvije olimpijade između Veprinca i Poljana, tri smotre vina, veliki koncert demo bendova Rock de Leprinejšn, osnovali smo i vodimo Etno zbirku te Malu školu sporta, pripremili i izveli predstavu o Veprinačkom zakoniku te organizirali svečani doček Prvog maja. Žao nam je što vijećnici nisu prepoznali rad našeg člana – Zorana Kika”. Politika je opet pokazala svoje pravo lice. Podobnost umjesto rezultata, truda i zalaganja – u kratkom razgovoru za Liburnija.net kazao nam je Sandi Kršanac, predsjednik Udruge mladih i građana Leprinac.

Vijeće je odlučilo i o prodaji nekretnine – okućnice “vile bunker” za 15.463.314,00 kuna, koje će se iskoristiti za kapitalne projekte, te o ulasku u konzorcij “Žičara Učka”, a donesena je i nova Odluka o raspolaganju nekretninama.

Martin Kralj, Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!