Novi uspjesi karatista KK Opatija na europskim i domaćim natjecanjima @ Lisabon, Ivanić Grad, Mavrinci

karate_klub_opatija

Na europskom prvenstvu za uzraste mlađe od seniorskih, Maja Zorić osvojila je brončanu medalju u kategoriji juniorki iznad 59 kilograma, dok je Danka Zorić u kategoriji mlađih seniorki iznad 60 kilograma ostala bez plasmana.

Lisabon/Ivanić Grad/Mavrinci – Nove osvojene medalje našle su se oko vrata opatijskih karatista i karatistica. Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje, juniore i juniorke te mlađe seniore i seniorke održalo se u Lisabonu od 7. do 9. veljače, a iz opatijskog su kluba sudjelovale dvije natjecateljice, Danka i Maja Zorić.

Danka je u kategoriji mlađih seniorki iznad 60 kilograma ostala bez plasmana, a Maja je u kategoriji juniorki iznad 59 kilograma u repasažnim borbama pobjedila Azerbejdžanku i Finkinju te osvojila brončanu medalju. Hrvatska je sveukupno osvojila šest medalja, od kojih je tri pripalo Primorsko-goranskoj županiji.

Vikend nakon, 15. veljače, u Ivanić Gradu se održao Kup Mladosti za uzraste do kadeta/kadetkinja. Među 550 natjecatelja i natjecateljica iz 58 klubova, šestero ih je nastupilo iz Karate kluba Opatija, a njih troje je osvojilo medalje. Lucija i Petra Peruško osvojile su broncu u istoj kategoriji, kadetkinja iznad 54 kilograma, a Anton Baždarić osvojio je prvo mjesto među učenicima iznad 46 kilograma te srebro među mlađim kadetima do 52 kilograma.

Dan kasnije, u Mavrincima se održalo 1. kolo Županijske lige za uzraste do kadeta/kadetkinja, u kojoj sudjeluje 18 natjecatelja opatijskog kluba, a konačni će rezultati biti objavljeni nakon posljednjeg kola.

Sanja Monar / PodUčkun.net

error: Content is protected !!