Novi uspjesi opatijskih karatista @ Rijeka, Virovitica

karate_klub_opatija

U protekla dva vikenda održana su dva značajna turnira u Rijeci i Virovitici, a natjecatelji i natjecateljice KK Opatija vratili su se opet s ”torbom punom medalja”.

Rijeka, Virovitica – U protekla dva vikenda već standardna postava natjecateljica i natjecatelja Karate kluba Opatija svojim je uspjesima pribrojila još medalja.

Na turniru ”Delta Cup” koji se održao 22. veljače u Rijeci, 10 karatistica i karatista Opatije, uz ostalih 400-injak natjecatelja iz 43 kluba, sudjelovalo je na ovom međunarodnom kupu. Luka Manola u juniorskoj je kategoriji do 68 kilograma zaslužio treće mjesto. Sestre Peruško i ovaj su se puta vratile sa sličnim postignućima

– u kategoriji juniorki do 59 kilograma obje su osvojile broncu, a među kadetkinjama iznad 54 kilograma, Petra srebro, a Lucija je još jednom došla do trećeg mjesta. Matija Budić u kategoriji kadeta do 52 kilograma također je osvojio brončanu medalju, a Paula Manola i Anton Baždarić zlatnu i to Manola među mlađim kadetkinjama iznad 55 kilograma, a Baždarić među učenicima iznad 46 kilograma.

Subotu nakon, 1. ožujka, natjecateljice i natjecatelji su se uputili u Viroviticu na Virovitica Open na kojem je sudjelovalo 560 natjecatelja iz 53 kluba i to iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore i BiH.

Ovaj je turnir bio i ponešto značajniji s obzirom da je ujedno bio i kontrolni turnir za juniorsku i seniorsku reprezentaciju. Od devet opatijskih karatista koliko ih je sveukupno sudjelovalo, većina ih je osvojila odličja. Petra Žic i Danka Zorić nastupile su među seniorkama te je Žic u kategoriji do 61 kilogram osvojila treće mjesto, a Zorić do 68 kilograma prvo mjesto. Petra Peruško među juniorkama do 59 kilograma zaslužila je zlatnu, a među kadetkinjama iznad 54 kilograma srebrnu medalju, dok je Lucija Peruško u istim kategorijama osvojila srebro i broncu. Maja Zorić u juniorskoj kategoriji iznad 59 kilograma okitila se srebrnom medaljom, Nina Janeš među mlađim kadetkinjama ispod 55 kilograma brončanom, a Paula Manola u istoj kategoriji, ali iznad 55 kilograma zlatnom medaljom.

Sanja Monar / PodUčkun.net

error: Content is protected !!