Novo centralno mjesto matuljske kulture – Otvara se Amfiteatar u Jankovićevu dolcu @ Matulji

TBF

TBF

Ljeto će biti ispunjeno događanjima koja će ugostiti novoizgrađena pozornica u središtu nekadašnje šikare – do sredine rujna, vikendi će biti posvećeni jazzu, bluesu, popularnoj glazbi, filmu, kazalištu…

Matulji – Uzbudljivo ljeto ispunjeno događanjima očekuje mještane Matulja, koji će prvi puta u četvrtak imati priliku ”isprobati” novu centralnu pozornicu u mjestu – Amfiteatar u Jankovićevu dolcu. Otvorenje je zakazano za taj dan, 28. srpnja, kada s početkom u 21 sat kreće program ”Lijepom našom” uz voditelja Branka Uvodića. Nekoliko dana kasnije, Amfiteatar će ugostiti jedno od najpoznatijih imena domaće urbane glazbe, grupu TBF, čiji koncert također počinje u 21 sat.

dule_bonaca_mirjana_bobus_2015_ljetna_pozornica_1

Vikend nakon toga, točnije u petak, 5. kolovoza, u osto vrijeme i na istom mjestu održat će se druga večer ovogodišnjeg Kastav Blues Festivala, u sklopu kojeg gostuju Bonzo Radvany & Luboš Bena iz Slovačke te grupa 99th iz Hrvatske. A od četvrtka do subote, od 11. do 13. kolovoza, održat će se 2. CIK, filmski festival civilizacija i kultura na kojem će se prikazati 25 najboljih kratkih dokumentaraca pristiglih iz čitavog svijeta, i odabranih među više od 500 prijavljenih naslova.

Uz pauzu u nedjelju, 14. kolovoza, program se nastavlja početkom narednog tjedna, i to Matulji Etno Jazz Festivalom koji je ove godine proširen na dvije večer. Prvog dana, u ponedjeljak, od 21 sat nastupa Tamara Obrovac Istrarmenia Quartet u kojem su uz karizmatičnu pjevačicu i autoricu pijanist Karen Asatrian, basist Zvonimir Šestak te bubnjar Krunoslav Levačić. Dan kasnije, u utorak 16. kolovoza, u programu nazvanom ”Na rubu jazza” koncert će održati The Cats i Duško Jeličić Dule.

matuljske_ljetne_veceri_plakat_2016

Nakon blues i jazz glazbe, program Trifonija music posvećen nekomercijalnim glazbenim stilovima, predstavit će i jednu večer ozbiljnije glazbe – u nedjelju 21. kolovoza na rasporedu je Večer klasične popularne i filmske glazbe, na kojem sudjeluju mlade glazbenice i glazbenici: Ivana Vrban na klaviru, Slađana Čolović na gitari, Josip Nemet na harmonici, Jasna Štiglić na hafi, Eda Rimanić na flauti, Maja Veljak kao violinistica i vokal te Anita Primorac na udaraljkama.

Početkom rujna, ali u vrijeme od 18 do 20 sati na krovu sportske dvorane, i to od petka do nedjelje, 2. do 4. rujna, održat će se drugo izdanje programa Matafun ili Matulji Teatar Fest, u sklopu kojeg najmlađe ljubitelje kazališta očekuju radionice i predstave.

Tjedan dana kasnije, u petak 9. rujna, također na krovu dvorane, održat će se program Znanost i umjetnost na ulici, popularno događanje posvećeno promoviranju umjetničkih i znanstvenih dosega na zabavan i razumljiv način.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!