Novo Lido podijelilo kupače: Dio hvali uređenje i plažu kakvu grad zaslužuje, dio žali za starim kupalištem @ Opatija

lido_otvorenje_2015_plaza (1)

Oni negativni komentari odnose se na količinu i razmještaj ležaljki pored kojih će doista biti nemoguće na plažu ući sa ”šugamanom”, dok su mnogi Opatijci sa žaljenjem primijetili kako to više nije ”naše staro Lido” na kojem su mogli skakati s trampulina i tobogana, igrati picigin i neobavezno se prošetati do plaže bez ”kune u džepu”.

lido_otvorenje_2015_plaza (2)

Opatija – Završetkom radova koji su se ”uvukli” duboko u srpanj, otvoreno je proteklog vikenda novo kupalište Lido, koje sada nosi ime ”Lido Bevanda Beach Resort”. Iako prekasno da iskoristi blagodati svih sparnih dana ovog iznimno toplog ljeta, kupalište pod koncesijom Zorana Maržića uspjelo je otvoriti svoja vrata na vrijeme da pokupi dovoljno interesa u ”špici sezone” – kako onih stranih gostiju koji su uglavnom zadovoljni novim standardom na opatijskoj obali, tako i domaćih kupača čija su mišljenja – koja se mogu čuti uživo, ali i pročitati na društvenim mrežama – poprilično podijeljena.

Izdavač stručnog časopisa Turizam Info Adriano Požarić otvorenje je komentirao riječima da je ”Opatija napokon dobila plažu kakvu zaslužje” te dodao da je ulaz slobodan, a cijene sasvim normalne. Na tom tragu su i komentari dijela kupališne publike koji ne pati od ”viška nostalgije” nego cijeni novi dobitak za opatijski turistički proizvod, u koji je, prema riječima samog vlasnika, dosad uloženo oko 2,2 milijuna eura, a uređenjem susjednog kupališta Angiolina taj bi iznos trebao prijeći visokih pet milijuna eura.

lido_otvorenje_2015_plaza (4)

Za taj su iznos dobili doista kvalitetnu plažu na kojoj se toči skupocjeni šampanjac, a pored mora gostima je na raspolaganju i bazen od 100 kvadrata s morskom vodom te široka ugostiteljska ponuda.

Oni negativni komentari odnose se na količinu i razmještaj ležaljki pored kojih će doista biti nemoguće na plažu ući sa ”šugamanom”, dok su mnogi Opatijci sa žaljenjem primijetili kako to više nije ”naše staro Lido” na kojem su mogli skakati s trampolina, igrati picigin i neobavezno se prošetati do plaže bez ”kune u džepu”.

Ipak, domaći će gosti cjenovno proći bolje nego ”stranci” – svi kupači s osobnom iskaznicom na kojoj stoji opatijska adresa moći će ležaljke iznajmiti po cijeni od 45 kuna, dvostruko niže od njihove redovne cijene.

lido_otvorenje_2015_plaza (3)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!