Novo ruho crkvice sv. Trojice @ Kastav

svtrojica_sm…već desetak godina u crkvici Sv. Trojice odvija se likovni program…
…ove godine festival Kastafsko kulturno leto slavi svoj dvadeseti rođendan…

Kastav – Crkvica sv. Trojice u Kastvu zaštićeni je nacionalni spomenik srednjovjekovne arhitekture u nas, u kojem se, budući je izvan svoje primarne funkcije, pod budnim okom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, već desetak godina odvija likovni program poglavito u organizaciji i u sklopu Kastafskog kulturnog leta, ali i Turističke zajednice grada Kastva.
Kvaliteta programa prepoznata je od najviših i najmjerodavnijih hrvatskih institucija, tako da je ovaj izložbeni prostor od 2008. godine (odnosno od 2010. godine) na popisu službenih galerijskih prostora RH. Ove godine, u godini velikog jubileja, uz 20.godišnjicu festivala ”Kastafsko kulturno leto“, Galerija crkvice sv. Trojice svoj službeni izložbeni program starta s novom rasvjetom i novom galerijskom opremom (autor projekta: mr. sc Mario Beusan, arhitekt).
Čast da sa otvori novouređeni prostor imala je intrigantna kiparsko – glazbena izložba/projekt ‘Preslojavanje”, autora Stipana Kujundžića, otvorena sredinom travnja.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!