Novo u ponudi – posude za kompostiranje @ Matulji

kompostiranje_sm…nabavljeno je 140 kompostera za koje je Općina odredila kriterije za dodjelu…
…zainteresirani se mogu se prijaviti do 28. ožujka, ili do isteka zaliha…

Opatija – Dosta vam je neurednog zelenila i prekrcanih kanti za komunalni otpad? Čišćenje okućnice izaziva vam muku jer ne znate što ćete sa zelenim otpadom? Ne brinite, Općina Matulji ima rješenje za vas.
U ovoj jedinstvenoj ponudi, ako nazovete odmah broj telefona ”Komunalca” (505-225 ili 505-238) možete dobiti ne jedan, ne dva, već čak 140 posuda za kompostiranje! Ozbiljni dio vijesti pročitajte u nastavku.
Općina Matulji uz sufinanciranje Primorsko goranske županije donira 140 posuda za kompostiranje. Donacija je dio projekta pod nazivom ”Smanjenje biorazgradivog otpada u domaćinstvima s područja Općine Matulji” čiji je cilj smanjenje biorazgradivog otpada te postizanje boljeg komunalnog standarda u jedinicama lokalne samouprave.
Nabavljeno je 140 kompostera za koje je Općina odredila kriterije za dodjelu. Obavezni uvjeti zainteresiranih građana su da su s područja Matulja, da posjeduju uređenu okućnicu iz koje se zbrinjava zeleni otpad te imaju podmirene obaveze prema Općini Matulji – komunalna naknada kao i obaveze prema tvrtki Komunalac d.o.o. Opatija.
U okviru projekta izrađena je edukativna brošura na temu kompostiranja biorazgradivog otpada iz domaćinstava, a domaćinstvima će se dodijeliti i prašak za ubrzavanje dozrijevanja komposta. Ovisno o vrsti zelenog otpada, proces zriobe komposta može trajati i više od godinu dana, a upotrebom ubrzivača postiže se ubrzavanje zriobe komposta u roku od tri do šest mjeseci. S praškom za ubrzavanje kompostiranja očekuje se godišnje između 250 i 500 litara komposta po komposteru.
Prijavu zainteresirani građani mogu ispuniti na www.komunalac-opatija.hr ili u Komunalcu d.o.o. Opatija na adresi Stubište Lipovica 2 u Opatiji (info. na broj telefona 505-225 ili 505-238).
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!