Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran

pol_smLovran – Ovu nedjelju, 27.prosinca, s početkom 20,30 sati u kinu Lovran održat će se novogodišnji koncert Puhačkog orkestra. Novogodišnji koncert je glazbeni vrhunac godine, gdje se premijerno izvode nove skladbe koje je orkestar uvježbavao tijekom cijele kišne i sumorne jeseni.
Glazbenu podršku orkestru dati će prijatelji – gosti: Silvana i Duško Jeličić, Josip Forembacher (koji je i aranžer velikog broja skladbi), pjevač Maks Pavić te mlada i talentirana jazz pjevačica Alba Nacinovich.
– Posebno nas veseli i to što će na ovom novogodišnjem koncertu svoj prvi nastup s orkestrom odraditi čak 6 novih članova društva, a orkestrom će ravnati maestro Miodrag Kašić. – rekao je David Kurti.
Također, 31.prosinca od 11:30 (centar Lovrana) održat će se još jedan tradicionalan nastup orkestra – Silvestarski koncert ispred zgrade općine kojim službeno završavaju godinu, te uz rezanje torte proslavljaju uspješnu 2009.
Novu 2010.godinu orkestar će započeti radno, naime, 01.siječnja 2010. novogodišnju zdravicu opatijskog gradonačelnika ispred Ville Angioline uveličat će nastup Puhačkog orkestra Lovran.
pol-stavros
– Ovim događajima završavamo još jednu uspješnu godinu u kojoj smo nastupali 60-ak puta (što je jako dobar prosjek za glazbeno amatersko društvo). Osim gostovanja u Sloveniji i Austriji, za istaknuti je nastup na HRF-u zajedno s Jasminom Stavrosom za kojega smo snimili pjesmu Ribarska, spot za istu te nastupali u emisiji Nad Lipom 35. Bili smo glavni navijači na teniskim okršajima Davis Cupa u Poreču, organizirali smo 17. Festival puhačkih orkestara ”Naš Svijet je Glazba” na kojem je gostovalo ukupno pet orkestara. – zaključio je David Kurti.
pol
Nikola Cvjetović
Foto: Foto Luigi

error: Content is protected !!