‘Novogodišnji kup Ičići 2018.’ za juniore u ribolov s obale okupio 54 natjecatelja

‘Novogodišnji kup Ičići 2018.’ za juniore u ribolov s obale okupio 54 natjecatelja

...ilustracija...

Pehar za najveću ribu kokota od 228 grama dobio je Matej Abramović iz ŠRD Kostrena, a Leonardo Paulin iz ŠRK Ičići dobio je pehar jer je vratio najviše žive ribe u more – ukupno 15 riba.

Ičići – Natjecanje u ekipnom i pojedinačnom ribolovu s obale pod nazivom ‘Novogodišnji kup Ičići 2018.’ za juniore održano je jučer, u organizaciji ŠRK Ičići, na obalnom putu između Ičića i Ike

– Natjecanje je organizirano u sklopu naše Male škole ribolova pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Grada Opatija i Turističke zajednice mjesta Ičići. Pozivu se odazvalo jedanaest udruga, koje njeguju rad s podmlatkom i bile su sudionici ovogodišnjeg finala Državnog prvenstva u kategoriji U16. Nastupilo ja 54 natjecatelja podijeljenih u dvije kategorije do 12 i do 16 godina. Napominjemo da je među sudionicima bilo i osam sudionika ovogodišnjeg Državnog prvenstva na čelu s Luka Hajdaraj aktualnim prvakom države kao i petero od šest reprezentativaca. Sve u svemu najbolji takmičari u kategoriji U16. Na našu sreću vrijeme tijekom natjecanja bilo je idealno, a tako je i ulov bio dobar. Prva tri natjecatelja u dobnim skupinama dobila su medalje, a prve tri ekipe pehare i medalje za svoje članove. Osim toga podijeljen je i prelazni pehar za prvo mjesto koji je osvojio ŠRK Kantrida – Rijeka u sastavu Luka i Teo Hajdaraj, Filip Hatezić i Meri Naglić s ukupno 24 negativna boda. Drugo mjesto pripalo je ŠRD Zubatac – Poreč (Gregori Udovičić, Igor Dudaš, Erik Todorović i Mauro Tubaković) s 31 bodom, a treće mjesto ŠRK Ičići (Filip i Luka Burazer, Enola Mender i Petar Pobar) s 34 boda, kazao je Dušan Benko, predsjednik ŠRK Ičići.

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji U12 prvi je Guido Stopar (SRD Udica M. Lošinj) sa 690 grama, drugi Toni Martinčić (SRD Galeb – Raša) sa 650 grama i treći Fran Vodarić (SRD Udica – M. Lošinj) s 538 grama. Luka Hajdaraj (SRD Kantrida) s 990 grama prvi je u pojedinačnoj kategoriji U16, drugo mjesto osvojio je Gregori Udovičić (SRD Zubatac – Poreč) s 938 grama, a treće Dario Šutić (SRD Lovrata – Krk) sa 704 grama. Pehar za najveću ribu kokota od 228 grama dobio je Matej Abramović iz ŠRD Kostrena, a Leonardo Paulin iz ŠRK Ičići dobio je pehar jer je vratio najviše žive ribe u more – ukupno 15 riba. Najmlađi sudionik bio je Niko Matejčić – SRD Kostrena 2011. godište.

– Ulovljeno je ukupno 409 riba od čega je spašeno je 276 primjeraka. Svi sudionici dobili su pisana priznanja, pomorski kalendar za 2019. godinu i čokolade. Nakon lova i vaganja sudionike s pratnjom ugostili smo u restoranu Kvarner u Lovranu, gdje je bilo proglašenje rezultata i podjela nagrada, zaključio je Benko.

error: Content is protected !!