Novosti iz Komunalca: oborinske vode, novi asfalt, Mrkat…

nulaOpatija –. U danima koji nas očekuju opet ćemo biti svjedoci prometnih gužvi i čekanja na semaforima, a sve u svrhu uklanjanja problema oborinskih voda, loše postavljenih šahti i skliskog asfalta.
– Zbog velikih problema s oborinskim vodama na Voloskom, odlučili smo na raskršću (Tošina) odvojiti sustav. Točnije, da rasteretimo sustav odvodnje prema Voloskom odvojili smo jedan krak koji će oborinske vode preusmjeriti prema Preluku. Ostalo nam je još tjedan dana posla, jer smo morali betonirati preljevno okno i dodati još jednu šahtu. – uputio nas je u problematiku, Oliver Kinkela iz Komunalca.
Na Belvederu, ćemo podignuti šahte na novu kotu, te ćemo u suradnji s Županijskom upravom za ceste stavi novi sloj mikro asfalta, a na ovoj dionici očekujemo radove u trajanju još najmanje 3 tjedna. – dodao je Oliver Kinkela.
O novim investicijama saznali smo nešto više od Miodraga Šarca, tako da uskoro kreće postavljanje sustava za oborinske vode od Kuka do Peze (Javne gradske vage), a vjerojatno će se na jesen krenuti i s rekonstrukcijom postojećeg na Tošini.
– Za sutrašnji dan je predviđeno otvaranje ponuda za rekonstrukciju Gradske tržnice, a radovi bi trebali početi u 9. mjesecu – rekao nam je Miodrag Šarac, rukovoditelj radova i investivcija u Komunalcu.
U svakom slučaju možemo očekivati radno proljeće, a sudeći prema najavama i radnu jesen.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!