Obavijest o prikupljanju udžbenika za učenike osnovne škole @ Opatija

…Ilustracija…

Posebno skrećemo pozornost učenicima 8.razreda. Naime, Odlukom o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti propisana mogućnost sufinanciranja udžbenika za srednjoškolce u visini od 750 kuna. Ovo pravo moći će ostvariti isključivo oni koji vrate komplet obveznih udžbenika za 8. razred.

Opatija – Iz grada Opatije javili su s će se udžbenici prikupljati u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov Opatija u razdoblju od 18. do 21. lipnja od 8 do 12 sati, a dana 20. lipnja u poslijepodnevnim satima od 15 do 18 sati. U Osnovnoj školi Viktora Cara Emina Lovran udžbenici će se prikupljati u razdoblju 18. i 19. lipnja 2018. godine od 10 do 12 sati.

Svi učenici koji pohađaju školu izvan Opatije i Lovrana (Matulji, Brešca, Rijeka, …) udžbenike vraćaju u prostorije Grada Opatije, Gradsku vijećnicu, M. Tita 3, i to u ponedjeljak, 18. lipnja od 9 do 12 sati te u utorak, 19. lipnja od 14 do 18 sati.

– Prilikom vraćanja udžbenika dostavlja se i ispunjeni zahtjev za sufinanciranje udžbenika zajedno s potvrdom o upisu u školu za školsku godinu 2018/2019. te popisom obveznih udžbenika i radnih bilježnica prema popisu škole. Učenici prvih razreda dobit će obrasce u školi kod potvrde upisa tijekom lipnja, a obrasci će biti dostupni i na mrežnim stranicama i u pisarnici Grada Opatije. Ispunjeni zahtjev potrebno je predati u Grad Opatiju (poslati poštom ili osobno predati u pisarnicu Grada Opatije ili poslati mailom na adresu: andrea.brumnjak@opatija.hr ) najkasnije do 29. lipnja 2018. godine. Još jednom naglašavamo kako je osnovni preduvjet da učenici ostvare pravo na komplet udžbenika i radnih bilježnica za obvezne predmete da vrate udžbenike za razred koji su pohađali šk. god. 2017/2018. Smatrat će se da su udžbenici vraćeni ako su vraćeni svi udžbenici za obvezne predmete. Posebno skrećemo pozornost učenicima 8.razreda. Naime, Odlukom o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti propisana mogućnost sufinanciranja udžbenika za srednjoškolce u visini od 750 kuna. Ovo pravo moći će ostvariti isključivo oni koji vrate komplet obveznih udžbenika za 8. razred. Nakon što se izvrše povrati udžbenika, izvršit će se uvid u stanje te će Grad, u skladu s potrebama, kompletirati udžbenike i radne bilježnice. Sve učenike koji ostvare pravo, a ostvaruju ga povratom svih udžbenika u roku kada je organizirano prikupljanje, kompleti udžbenika i radnih bilježnica čekat će u školama na početku školske godine, stoji u objavi.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!