Obavijest o zatvaranju ceste zbog održavanja 40. Croatia rallyja

Juraj Šebalj jučer na stazi u Poreču...

Juraj Šebalj jučer na stazi u Poreču…

Sve ljubitelje automobilskih utrka podsjećamo da prve brzince mogu pogledati u petak na području Učke i Veprinca. Regrupiranje automobila će se održati na opatijskoj Slatini, a prva vožnja započinje u 10:52 sata, a druga u 16:11 sati.

Veprinac / Poreč – Zbog održavanja tradicionalnog 40. Croatia rallyja bit će zatvorene neke dionice na sjevernom području Istre te na kvarnerskoj strani Učke.

Na sjevernom djelu Istre, u petak 27.9 i u subotu 28.9, će biti zatvorene sljedeće prometnice. U petak od 10.45 do 14.15 i od 16 do 20.10 sati vozi se brzinski ispit na relaciji: Lupoglav – Semići – Lanišće – Račja Vas – Rašpor – Trstenik – Brest – malogranični prijelaz Slum – Rakitovec.

40_croatia_rally_opatija_auto_moto_show_2013 (14)

U subotu od 8.50 do 16.20 sati vozi se brzinski ispit na relaciji: križanje lokalnih cesta – Senj – Luskići – Vrh – Sveti Donat – Peničići – Kozari – Marinci – Vidaci – Juričići – Buzet. Na kvarnerskom djelu Učke, u petak 27. rujna, također se vozi nekoliko brzinaca pa će u vremenu od 9:20 do 13:30 te od 14:35 do 18:45 za sav javni promet biti zatvorene sljedeće prometnice: Križanje sa A8 (sjeverni prilaz tunelu Učka) – granica Istarske i Primorsko-goranske županije – Učka, Veprinac – Tumpići – Ž 5048 – križanje sa A 8. Obilazni smjer je slijedeći: A8 od križanja sa Ž 5047 (Tunel Učka) – A8 (izlaz Veprinac i Opatija) te obratno.

Za sav promet biti će otvoren promet preko Stare ceste (Matulji – Veprinac) do igrališta Tumpići.

Sve ljubitelje automobilskih utrka podsjećamo da prve brzince mogu pogledati u petak na području Učke i Veprinca. Regrupiranje automobila će se održati na opatijskoj Slatini, a prva vožnja započinje u 10:52 sata, a druga u 16:11 sati.

Podsjetimo, u sklopu 40. Croatia rallyja, održati će se sportsko-zabavno cjelodnevno događanje na Slatini pod nazivom Opatija auto-moto show. Vozači će nakon utrke stići na Slatinu, gdje će se družiti s publikom i novinarima. Svi zainteresirani moći će uživati u Auto showu i izložbi oldtimera opatijskog kluba Liburnia klasik te Grobnik track daya, a posebna poslastica za sve ljubitelja utrka bit će dvije Formule 1 i to trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella te motocikli iz fundusa Honda Ruting muzeja.

Jučerašnje pripreme na Slatini

Jučerašnje pripreme na Slatini

Veliki interes za sudjelovanjem na Slatini rezultirao je popunjenjem gotovo svih kapaciteta, a svoje proizvode i usluge ponudit će mnoge tvrtke s Kvarnera – Afro d.o.o (Hyundai), AC Integra d.o.o. (Suzuki) , Ark Mihelić d.o.o. (Citroen), Auto Grlica d.o.o. (Kia), Porsche Inter auto d.o.o. (Škoda), RB auto d.o.o. (Renault, Dacia i Michelin gume), Ruting d.o.o. (Honda) te predstavnici osiguravajućih kuća Velebit osiguranje d.d. i Allianz osiguranje d.d. Auto moto industriju predstavljat će Tecno auto d.o.o. , dok će ostale djelatnosti prezentirati Udruženje obrtnika Liburnije, Automatic servis, Experience, Art film, Foto Luigi, EM-Soft sistemi, Auto škola Opatija, Karting centar Rijeka, Grobnik track day, Turistička zajednica Općine Lovran i predstavnici tvrtke Kvarner touristik iz Opatije. Veliki doprinos dali su i mnogi pokrovitelji: Mjesni odbor Vasanska, Restoran Ružmarin, Restoran i bar Vongola, Commel d.o.o., Puž auto d.o.o. , Automehanika Butorac, Liburnija parking, Klemm securitiy, dBoki sound &light, Medris, Tiskara Sušak, Prirodna izvorska voda Santa, 3t.cable, IP studio, Poliklinika Dental te tvrtke Iva grad d.o.o. i Kršul d.o.o. dok su medijski pokrovitelji Novi list, Radio Istra, Domaći radio i portal www.poduckun.net. Također, za sve one koji nas ne stignu posjetiti, sa Slatine je osiguran i direktan live streaming, koje je omogućila opatijska tvrtka 3t.cable, a može se otvoriti na ovom linku – http://oam.opatija-motorsport.com/index.php/webcam.

Serena Calderara / PodUčkun.net

error: Content is protected !!