Obilježavanje 65 godina od osnivanja Društva „Naša djeca“ Opatija

drustvo nasa djeca opatija jubilej 2017 (2)

„Mali“ članovi DND-a Opatija Petra Deranja i Dominik Žiganto najavili su niz društvenih događanja, zanimljivih i poučnih radionica za djecu i odrasle, ali i nove projekte u mjesecu veljači.

drustvo nasa djeca opatija jubilej 2017 (1)

Opatija – Na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja se održala u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija, osim niza događanja kojima će se obilježiti velikih 65 godina od osnivanja Društva „Naša djeca“ Opatija, najavljena su i nadolazeća događanja u mjesecu veljači. Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija istaknula je važnu ulogu koju opatijski DND ima u kreiranju dječjeg sadržaja na liburnijskom području. „DND Opatija inicijator je osnivanja dječjeg vrtića, dječje knjižare i opatijskih izviđača, ali i prvog dječjeg restorana u galeriji Laurus u Lovranu. Pod motom „S djecom i za djecu“ osmišljeno je obilje događanja tijekom cijele godine kojima će se proslaviti svečana obljetnica, a neka od događanja su: vrtni DND party u ljetnim mjesecima, izlet s brodom za članove DND-a, „Upoznaj svoj grad i živi ga“ – interaktivna potraga za blagom i još mnoga druga“ istaknula je Sanja Škorić. Naglasila je i da je ovo godina u kojoj radionica/igraonica „Kolibrići“ za djecu s teškoćama u razvoju slavi 15 godina postojanja koja će se održati 14. veljače u prostorijama DND-a, a proslavit će se prigodnim programom i druženjem s trenutnim i starim članovima.

„Mali“ članovi DND-a Opatija Petra Deranja i Dominik Žiganto najavili su niz društvenih događanja, zanimljivih i poučnih radionica za djecu i odrasle, ali i nove projekte u mjesecu veljači. Tako će se 7. veljače, u općinskoj vijećnici Općine Lovran s početkom u 17:30 sati održati zajedničko druženje obitelji novorođene djece u 2016. godini pod nazivom „Čestitka Društva „Naša djeca“ Opatija roditeljima novorođene djece“. Na druženju će prisustvovati nutricionistica, patronažna sestra, stomatologinja, ravnateljica Dječjeg vrtića i predstavnici Općine Lovran koji će obiteljima uputiti korisne savjete i informacije važne za odrastanje djece. DND Opatija razveselit će roditelje prigodnim darovima za njegu njihovih novorođenčadi. Opatijsko druženje zakazano je za 13. veljače u 17:00 sati u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija, Stubište Lipovica 2. Na njemu će, uz predstavnike Grada Opatije, sudjelovati isti stručnjaci. 12. veljače 2017. vijećnici iz X. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije i djeca polaznici aktivnosti Društva „Naša djeca“ Opatija sudjelovat će na 21. Dječjem karnevalskom korzu s maskom „Čudesna šuma“. Naći će se tu i životinja, gljiva, cvijeća,ali i nekoliko zaljubljenika u čudesnu šumu te je Dominik Žiganto pozvao djecu koja se žele pridružiti da još uvijek primaju nove članove svoje čudesne karnevalske grupe. Na današnjoj konferenciji posebno je istaknut projekt „Upoznaj svoj grad i živi ga“ koji se provodi uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a za cilj ima razviti i unaprijediti aktivnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete života djece u gradovima i općinama s naglaskom na aktivno sudjelovanje djece u životu lokalne zajednice

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!