Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti i Svjetskog dana srca

Obilježavanje Svjetskog dana srca nastavlja se tijekom vikenda i sljedećeg tjedna.

Opatija – Predstavnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Opatija, KŠR Gorovo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a te građani koji su im se pridružili ispred opatijske Sportske dvorane obilježili su danas dvije javnozdravstvene akcije – Europski tjedan mobilnosti i Dan srca. Organizirane su šetnje do Rukavca i natrag te šetnicom Lungomare pod vodstvom KŠR Gorovo, kao i promotivni štand s edukativnim materijalima NZZJZ PGŽ-a. Svjetski Dan srca obilježava se 29. rujna, ove godine uz slogan „Koristi srce i poveži se“ s ciljem educiranja javnosti o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti.

– Hrvatski Crveni križ ima u svom programu djelatnosti i promidžbu zdravih stilova života te osim što sam provodi niz javnozdravstvenih akcija, uvijek rado prati i sve akcije koje organiziraju partnerske organizacije. Danas smo se pridružili zdravoj šetnji kako bismo pružili poticaj i drugima, a također promičemo zdrave stilove života u našoj prekrasnoj Opatiji koja nudi niz besplatnih programa za zdravlje građana, istaknula je Đana Pahor ravnateljica GDCK Opatija.

– Svjetski dan srca prilika je da se svi povežemo s vlastitim srcima, da se pazimo što bolje možemo te koristimo mogućnosti digitalnih tehnologija. Svjetska kardiološka federacija započela je s obilježavanjem ovog datuma 2000. godine. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Koristi srce i poveži se“. U situaciji gdje se svijet i dalje suočava s pandemijom bolesti COVID-19, svjesni smo važnosti vlastitog zdravlja, kao i zdravlja svojih bližnjih. Svjetski Dan srca obilježavamo nizom akcija na području PGŽ-a u suradnji s našim partnerima, a sve u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, istaknuli su iz NZZJ PGŽ-a.

U subotu u 10 sati ispred Vile Angioline organiziran je program nordijskog hodanja „Kretanje povijesnim šetnicama Grada Opatije“ u suradnji s KŠR Gorovo, a u 11 sati u Dobreću na novom igralištu sportsko-rekreativni program za djecu „Za zdravlje srca od dječje dobi“. U nedjelju će se održati pohod na Risnjak, a u srijedu u 9 sati na Slatini rekreativni aerobni trening za građane „Pokreni srce – pokreni sebe“, u suradnji s Thalassotherapijom Opatija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net