Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji @ Opatija

mama_beba_sm…društvo Naša djeca Opatija će i ove godine, već tradicionalno, obilježiti Međunarodni dan obitelji…
Opatija – Danas, 14. svibnja, povodom Međunarodnog dana obitelji ispred opatijske tržnice bit će postavljen Info štand od 9,00 -12,30, na kojem će senzibilizirati građane Opatije na prava i potrebe osoba s invaliditetom, (Kolibrići će dijeliti svoje radove koje su izradili uz pomoć voditelja i volontera na kreativnim radionicama u DND), na važnost obitelji – podjela letaka, brošura, interaktivne igre za djecu.
Cilj obilježavanja Međunarodnog dana obitelji je potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja te pokazati solidarnost u potrazi i rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji.
Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji je Međunarodni dan obitelji u DND Opatija 2011. “Obitelj i osobe s invaliditetom”.
”Društvo ima odgovornost prema osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. U povodu Međunarodnog dana obitelji posvetimo se omogućavanju obitelji, najosnovnijoj jedinici društva, da ispuni svoju ulogu osiguravajući da osobe s invaliditetom uživaju potpuna ljudska prava i dignitet, te da dožive puni procvat kao pojedinci“ – Ban Ki Mun, generalni sekretar UN-a
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!