Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa – Održano besplatno mjerenje šećera u krvi @ Opatija, Lovran

Besplatno mjerenje šećera u krvi jutros ispred opatijske tržnice svim zainteresiranim građanima omogućili su Lions klub Opatija i Salvus d.o.o. Opatija doniranjem aparata i trakica za mjerenje šećera u krvi.

Opatija – Desetu godinu za redom, obilježava se Svjetski dan dijabetesa sukladno preporuci Međunarodne dijabetičke federacije s ciljem osvješćivanja javnosti o javnozdravstvenom značaju ove endokrinološke bolesti i mjerama prevencije.

Obilježavanju Svjetskog dana dijabetesa se pridružuje, već tradicionalno, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Lions klub Opatija sa svojim partnerima: Domom zdravlja PGŽ, Ispostava Opatija- Patronažna zdravstvena zaštita; Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ; Thalassotherapijom Opatija; Salvusom d.o.o. Opatija i jedinice lokalne samouprave s područja Liburnije.

Besplatno mjerenje šećera u krvi jutros ispred opatijske tržnice svim zainteresiranim građanima omogućili su Lions klub Opatija i Salvus d.o.o. Opatija doniranjem aparata i trakica za mjerenje šećera u krvi. Nakon mjerenja ŠUK-a svi su građani na poklon dobiti mali zdravi obrok – jabuku.

Danas s početkom u 17 sati u prostorima GDCK Opatija, Rakovčeva 15, održat će se  dva stručna predavanja:  doc.dr.sc. Sandre Pavičić Žeželj iz NZJZ PGŽ na temu  „Prehrana oboljelih od dijabetesa“ i mag.nutr.clin. Nade Jakotić iz  Thalassotherapie Opatija na temu „Sindrom današnjice“.  Za stanovnike Općine Lovran zdravstvena akcija održana je također danas u jutarnjim satima, a u Vijećnici Općine Lovran s početkom u 18 sati dr.Mario Sušanj, spec. epidemiologije iz NZJZ PGŽ prezentirati će na Tribini za građane  najnovije informacije o cijepljenju protiv gripe, koje se posebno  preporuča i oboljelima od dijabetesa  te je za njih besplatno.

— Besplatno mjerenje šećera u krvi svim zainteresiranim građanima omogućili su Lions klub Opatija i tvrtka Salvus d.o.o. Opatija doniranjem aparata i trakica za mjerenje šećera u krvi. Nakon mjerenja ŠUK-a svi i će na poklon dobiti mali zdravi obrok – jabuke koje doniraju tvrtke MIKULIĆ d.o.o. Matulji, VIP MARAVIĆ d.o.o. Matulji i T.O.D&L Male Mune, istaknuli su organizatori.

Podsjetimo, u svijetu živi 425 milijuna oboljelih od dijabetesa, većina slučajeva odnosi se na tip 2, oblik bolesti koji se može prevenirati zdravim životnim stilom i prehrambenim navikama, u usvajanju kojih ključnu ulogu ima obitelj.

error: Content is protected !!