Obilježavanje Svjetskog dana glazbe – Bogat program ponovo će premrežiti županiju muzikom

Dom za starije osobe u Voloskom ugostit će Matea Žmaka i Božidarku Matiju Čerinu, a na trgu Sv. Jurja u Lovranu od 17 sati nastupa Predrag Kraljević-Kralj (ex. Termiti) zatim Darko Jurković Charlie & Invisible Dimensions, Ivan Valušek i Om Prakash Pandey te Puhački orkestar Lovran

Darko Jurković Charlie

Rijeka – HGU – Podružnica Rijeka i ove je godine pripremila bogat program povodom Svjetskog dana glazbe – 21. lipnja. Na press konferenciji u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavili su ga pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić uz prisustvo nekih od sudionika programa – Aleksandara Valenčića, Duška Jeličića, Predraga Kraljevića i Francesca Squarcia te tajnika HGU PGŽ Tonija Tibljaša.

Obilježavanje Svjetskog dana glazbe „Umrežimo se glazbom od 7–77 godina“ , ovogodišnjeg mota „…glazbom u pohode po mjestima  Primorsko goranske županije…“, HGU Podružnica Rijeka organizira u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, pod pokroviteljstvom HDS-ZAMP, HUZIP i Ministarstva kulture RH.

Predrag Kraljević Kralj

„Nama u Primorsko-goranskoj županiji posebno je važno da se glazbom na Svjetski dan glazbe putuje i do najudaljenijih krajeva naše županije te da se nastupa i u domovima za starije osobe, ustanovama socijalne skrbi u kojima se tijekom godine dosta rjeđe događaju manifestacije ili susreti s glazbenicima, što svakako znatno obogaćuje ovu manifestaciju i doprinosi kvaliteti života  ljudi koji borave u takvim institucijama ili udaljenim krajevima“, rekla je pročelnica Šišić napomenuvši kako je upravo i ovogodišnji kalendar Primorsko-goranske županije posvećen glazbi.

Počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić istaknule je kako bit same kampanje nije popeti se na pozornicu i pjevati pod svijetlima reflektora te napraviti sve ono što je sastavni dio svakodnevnog života profesionalnih glazbenika i glazbenika amatera, nego se u toma danu pojaviti u mjestu gdje te nitko ne očekuje i zasvirati i zapjevati te svojim zvukom skrenuti pozornost na glazbenu priču. Rekla  je  kako su u Primorsko-goranskoj županiji posjećena mnoga mjesta, ali se svake godine nađe neko novo. Za kraj je istaknula kako je ove godine u program obilježavanja Svjetskog dana glazbe uključeno 110 glazbenika na 11 destinacija.

Glazbenici Aleksandar Valenčić, Duško Jeličić – Dule i  Predrag Kraljevića – Kralj kratko su predstavili svoj dio programa, a više o rasporedu i lokacijama obilježavanja Svjetskog dana glazbe možete pogledati na linku.

error: Content is protected !!