Obilježavanje Svjetskog dana turizma @ Opatija

angiolina…u prostoru Vile Angioline moći će se pogledati izložbu dječjih radova Društva Naša djeca…
…prigodnu zakusku, za ovu prigodu, prirediti Ugostiteljska škola Opatija…

Opatija – Kako to i priliči Prvoj dami hrvatskog turizma, 27. rujna, Opatija će obilježiti Svjetski dan turizma. Tako će se, u ponedjeljak, ispred Vile Angioline, na mjestu gdje je i počeo opatijski turizam, održati prigodni program kojim će se obilježiti ovaj dan.
Ispred Vile Angioline, s početkom u 11.30 sati, okupit će se kostimirani statisti, zasvirat će ”pučka glazba koja zabavlja gospodu”, a u 12.00 sati okupljenima će se obratiti direktorica TZGO Jasna Doričić Sanković. Po obraćanju okupljenima, pjenušcem će se nazdraviti ne samo Danu turizma već i samom turizmu – najvažnijoj gospodarskoj grani našeg kraja, a svi zainteresirani moći će se nastaviti družiti uz glazbu ispred Vile Angioline te prigodnu zakusku koju će, za ovu prigodu, prirediti Ugostiteljska škola Opatija. U samom prostoru Vile Angioline moći će se pogledati izložbu dječjih radova DND – a Opatija, a na temu bioraznolikosti, što je ovogodišnja tema obilježavanja Svjetskog dana turizma.
Nagrade…
Turistička zajednica grada Opatije u akciji ”Plavi cvijet“ ,Hrvatske turističke zajednice, u ocjenjivanju pojedinačnih elemenata osvojila je 1. mjesto u kategoriji ”Park u mjestu“ za Park Angiolina i Sv. Jakov. Osim toga, Opatija je osvojila 2. mjesto u kategoriji uređenosti turističkih mjesta, također u akciji ”Djelatnik godine”, za najboljeg turističkog vodiča proglašen je Livio Kramarić, dok titulu najboljeg konobara ponio Nerino Rino Soldatić iz restorana Plavi podrum…
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net