Obilježen Dan protiv plastičnih vrećica @ Monokini

vrecice_sm…manifestaciju su organizirale opatijske udruge Žmergo i Spelunka
…u Monokiniju je otvorena izložba, održano predavanje i prikazan film…

Opatija – Prigodnom izložbom, filmom o speleološkim objektima liburnijskog područja i edukativnim predavanjem o štetnosti plastičnih vrećica obilježen je ovog petka navečer Dan protiv plastičnih vrećica u opatijskom lounge baru ”Monokini” u organizaciji udruge ”Žmergo” i speleološke udruge ”Spelunka”.
vrecice_instalacija
Najviše pažnje privukla je zanimljiva izložba ”Majka uvijek oprašta???” Dalibora Škrinjara koja ostaje otvorena do sredine siječnja.
– Promjena u ponašanju, svakog pojedinca, je neophodna, ukoliko želimo pridonijeti očuvanju okoliša i prirode. Prvi korak je osvještavanje o situaciji u kojoj smo se našli. Svatko ostavlja svoj trag. Svaki pojedinačni otisak stvara kolaž koji nas okružuje. Što želimo vidjeti u tom kolažu, tom okruženju, ostaje na nama.
Svake se godine u svijetu potroši 5.000.000.000 (milijardi!) komada vrećica. Postavlja se pitanje: Koliko plastičnih vrećica želiš ostaviti na svom putu? Korištenjem platnenih vrećica umanjit će se ogromna količina korištenih i odbačenih plastičnih vrećica te gomilanje nerazgradivog otpada, kazali su organizatori o izložbi.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!