Obilježena godišnjica iskrcavanja NOV-a @ Mošćenička Draga

Plaža Sipar @ Mošćenička Draga

Plaža Sipar @ Mošćenička Draga

Povodom 68. obljetnice toga događaja, jučer je održana svečanost u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije, na kojem su postavljeni vijenci na spomenik podignut na mjestu iskrcavanja te u čast svima koji su u tom činu sudjelovali.

Mošćenička Draga – Iskrcavanje partizanskih snaga u Mošćeničkoj Dragi bio je događaj koji je prije 68 godina najavio konačan slom nacističkih snaga na području Hrvatske. Krajem travnja 1945. godine tijekom noći na drašku plažu Sipar sa Cresa su stigli pripadnici 4. armije Narodnooslobodilačke vojske, koji su nakon toga krenuli u akcije oslobađanja liburnijskoga kraja.

Povodom 68. obljetnice toga događaja, održana je svečanost u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije, na kojem su postavljeni vijenci na spomenik podignut na mjestu iskrcavanja te u čast svima koji su u tom činu sudjelovali.

Prigodnu svečanost svojim su govorima uveličali predsjednik draške podružnice Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije David Uhač, načelnik Mošćeničke Drage Ratko Salamon, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije Dinko Tamarut i drugi govornici.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net