Objavljen je kompletan program i započela prodaja ulaznica @ Liburnia Jazz Festival

13_liburnia_jazz_festival_2013_flyer

Kompletan program možete pročitati na službenim stranicama LJF-a, gdje su dostupne i druge informacije o ovogodišnjoj manifestaciji.

Opatija – Poznati su svi detalji programa 13. izdanja Liburnia Jazz Festivala, jednog od najkvalitetnijih i najdugovječnijih domaćih glazbenih smotri u ovom muzičkom žanru. Nakon najave glavnih atrakcija ovogodišnjeg festivala: mađarske fussion skupine ”Djabe” koja otvara festival nastupom 4. srpnja, ”cara kubanskih ritmova” Ignacija Berroe i njegovog Afro-Cuban Quarteta, te portugalske jazz dive Marie João, objavljen je i kompletan program ovogodišnjeg Festivala.

Za sretan 13. rođendan Liburnia Jazz nudi jazz hodočasnicima prigodnih 13 koncerata na 7 pozornica po čitavom gradu, od ”jutra do sutra”, a organizatori su istaknuli kako im je osnovna namjera bila angažirati i mlade jazziste i omoguditi im da nastupe ”rame uz rame” uz svjetske zvijezde jazz glazbe, tako da ove godine svoju glazbu s publikom mogu podijeliti Alba i Leo, mEmenTo i Salty Tails, a Bruno Mičetić Trio de na Festivalu predstaviti novi album ”Phantom’s Whisper”.

– Jedna od misija Festivala je i povezivanje domadih i inozemnih glazbenika, tako 13. izdanje Festivala predstavlje čak tri međunarodne fuzije: Portugalku Amáliu Baraonu i Dinka Stipaničeva, hrvatsko-austrijsko-njemačku skupinu, pa još i sastavljenu isključivo od djevojaka -Chocolate Disaster, te slavni splitski jazz sastav Black Coffee u suradnji s Haidankom Martine Thomas, kazao je umjetnički direktor festivala Elvis Stanić.

Kompletan program možete pročitati na službenim stranicama LJF-a, gdje su dostupne i druge informacije o ovogodišnjoj manifestaciji.

Također objavljene su cijene ulaznica, koje ove godine dobivaju ”recesijsku” dimenziju – cijene za koncerte na Ljetnoj pozornici su vrlo povoljnih 50 kuna u pretprodaji, a 70 kuna na dan koncerta, dok je cijena ulaznice za Jazz Boat je 60 kuna po krstarenju. Ulaznice se mogu kupiti u Festivalu Opatija i Dallas Music Shopu Rijeka ili rezervirati na info@liburniajazz.hr.

Ivan Mellor / Liburnija.net