Objavljeni rezultati upisa u Dječji vrtić Opatija, roditelji ogorčeni zbog dugotrajnog čekanja

Više od dva tjedna Dječji vrtić Opatija „probio“ je rok za objavu rezultata koji su trebali biti javno dostupni 30 dana od završetka procedure prijave djece. Iako su iz Dječjeg vrtića najavili kako će rezultate objaviti tek idućeg tjedna, čini se da su pritisci roditelja ipak urodili plodom pa su rezultati objavljeni jučer.

Opatija – Rezultati upisa u Dječji vrtić Opatija, nakon podužeg čekanja, objavljeni su jučer na oglasnim pločama u vrtićima u Opatiji i Lovranu. Kako je navedeno u objavi na stranicama Dječjeg vrtića, roditelji svoje žalbe mogu podnijeti Upravnom vijeću vrtića u pisanom obliku u roku od 8 dana od dana objave rezultata o upisima.

Objava rezultata kasnila je više od dva tjedna u odnosu na najavljene rokove. Naime, javni poziv za upis djece za pedagošku godinu 2019./2020. bio je aktivan od 6. do 21. svibnja, a u njemu je jasno bilo naznačeno da će rezultati biti objavljeni najkasnije u roku od 30 dana od dana završetka Javnog poziva. Dugotrajno čekanje na jednu od važnijih informacija u životima roditelja mnoge je mame i tate ostavio frustriranima.

– Nakon navedenog roka od 21. lipnja nikakve informacije od strane vrtića nije bilo. Zvala sam ih, pisala mailove, uvijek bih dobivala proizvoljne informacije tipa- biti će uskoro, strpite se, kompleksan je rad ustanove kao što je dječji vrtić i slično, kazala je jedna mama koja nam se požalila na ovu situaciju.

Nekoliko dana nakon isteka roka, na stranicama Grada Opatije objavljeno je kako će se rezultati objaviti u prvom tjednu svibnja.

– Naime, zbog velikog broja prijava (posebice za programe namijenjene djeci jasličke dobi) te želje da sva djeca koja zadovoljavaju kriterije budu primljena u vrtić, stručne službe vrtića u suradnji s Gradom pripremaju organizaciju rada, stajalo je u objavi s gradskih stranica.

Iako su, prema informacijama mame kojoj su u vrtiću kazali kako će rezultati biti objavljeni tek idućeg tjedna, taj rok pokušali dodatno prolongirati, čini se da su pritisnuti pozivima roditelja, Dječji vrtić i Grad Opatija popis upisane djece ipak objavili u petak.

– Natječaj je završio 21.svibnja. Nova pedagoška godina počinje za manje od 2 mjeseca, a da mi roditelji još nemamo rezultate upisa. I što ako dijete ostane ne upisano? Kada i kako da se roditelji organiziraju za čuvanje djece? Nekima je vrtić potreba, nažalost nemaju none i bake na raspolaganju. Zašto je potrebno gotovo 2 mjeseca da se rezultati obrade? Ustanova već odavno zna koji im je kapacitet, koliko je djece ispisano ove godine, koliko prelazi iz jaslica u vrtić, koliko ih kreće u 1.razred – dakle samim raspisivanjem natječaja znaju s koliko mjesta raspolažu za novoupisanu djecu. Ne preostaje mi drugo nego misliti da se dovodi roditelje do očajničkih poteza gdje na svoju ruku pronalaze rješenja da zbrinu svoju djecu, kazala je mama koja je poručila kako, nažalost, Dječji vrtić Opatija djecu i roditelje ne doživljava ozbiljno.

 

error: Content is protected !!