Oblak: Čelnici položili ispit nesnalaženja @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Matulji pod snijegom

Inertnost i nerazumjevanje situacije koje su u ovoj situaciji pokazali načelnik Mario Ćiković i njegov zamjenik Alen Ružić svakako su dobar putokaz za birače na nastupajućim lokalnim izborima – kaže Zenil Oblak.

Matulji – Snježne padaline koje su u proteklom tjednu padale na području Matulja pokazale su svu neodgovornost, nesposobnost i nesnalaženje izvršne vlasti naše Općine, smatra Zenil Oblak, nezavisni vijećnik u matuljskom općinskom vijeću, koji je još jedan u nizu oporbenih političara što su kritizirali lošu reakciju matuljske vlasti i zimskih službi nakon ogromnih količina snijega što su zahvatile matuljsko područje prije desetak dana.

Zenil Oblak

– Situaciju oko lošeg ili nikakvog održavanja nerazvrstanih cesta od snijega izvršna vlast pokušala je opravdati neodgovornošću KD ”Komunalac” i činjenicom da im je dio mehanizacije namijenjenih za čišćenje snijega bio u kvaru. Najžalosnija je činjenica da su snježne padaline bile najavljivane danima unaprijed, a odgovorni pojedinci i službe nisu uopće bili pripremljeni za tu situaciju. Čelnici izvršne vlasti niti nakon proteka četiri godine mandata ne razumiju da se općinom ne upravlja ”kabinetskim načinom” iz ureda nego da se na izvanredne situacije treba promtno reagirati izvanrednim, brzim i logičnim rješenjima. Zašto se nije reagiralo na način da se kontaktira Grad Rijeku, koji tih dana nije bio pogođen padalinama, i dogovoriti angažman njihovih službi da uskoče dan-dva sa svojim službama na najkritičnijim točkama? Jednostavno, trebalo je reagirati i dio financija koji je bio namijenjen prema uslugama Komunalca preusmjeriti prema drugim slobodnim službama. Nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da je izostala reakcija i da se nije pokušalo bar ublažiti situaciju nego se je mještane gornjeg matuljskom kraja predugo pustilo da se sami snalaze, kazao je Oblak, zaključivši da ”inertnost i nerazumjevanje situacije koje su u ovoj situaciji pokazali načelnik Mario Ćiković i njegov zamjenik Alen Ružić svakako su dobar putokaz za birače na nastupajućim lokalnim izborima”.

Nezavisni matuljski vijećnik osvrnuo se i na formiranje nove koalicije SDP-HNS-IDS-HSU koja se ”ojačala” dosad oporbenim IDS-om.

– Ta činjenica govori dvije stvari: prva da je koalicija na taj način postala trgovačko društvo i druga da se SDP i načelnik Ćiković boje rezultata izbora. Nakon brojnih afera, u prvom redu nepotrošenih, a zatim izgubljenih 32 milijuna kuna u Credo banci, forsiranja megalomanskog čvora Trinajstići, nerazumjevanja i nesnalaženja oko prometne situacije mještana Benčinića pa do nepovlačenja niti jedne kune iz predpristupnih fondova EU svakako imaju razloga za zabrinutost, ustvrdio je Oblak.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!